Sanomalehtipaperin tuotanto jatkuukin Suomessa

13.11.2020 07:42Uutiset » Tuotteet ja palvelut
UPM tekee jatkossa Jämsänkoskella myös sanomalehtipaperia. Kuva: UPM.

Sanomalehtipaperin tuotanto jatkuukin Suomessa, vaikka sen on kerrottu loppuvan, kun UPM sulkee Kaipolan tehtaan. UPM laajentaa Jämsänkosken tehtaan tuotevalikoimaa kattamaan myös sanomalehtipaperilajit.

UPM:n Jämsänkosken paperitehtaan paperikone 6:lla tehdyt sanomalehtipaperin koeajot sekä painolaitoksissa tehdyt testiajot ovat tiedotteen mukaan onnistuneet hyvin. Jatkossa Jämsänkosken päällystämättömien mekaanisten papereiden tuotevalikoima laajennetaan kattamaan myös sanomalehtipaperilajit.

– Henkilöstömme on viime viikkojen aikana tehnyt paljon kehitystyötä tuotevalikoiman laajennuksen eteen. Olemme kehittäneet korkealaatuisia coldset-paperilajeja erityisesti kotimaisille sanomalehtipaperiasiakkaille ja asiakkaiden palaute painokokeista on ollut erittäin hyvää. Jämsänkosken tehtaan paperikone 6:n laajennetun tuotevalikoiman ansiosta UPM voi toimittaa sanomalehtipaperia keskeytyksettä Suomen markkinoille. Tällä varmistamme Jämsänkosken tehtaan joustavan ja kilpailukykyisen toiminnan, sanoo tehtaanjohtaja Antti Hermonen.

Jämsänkosken tehtaalla voidaan nyt valmistaa kaikkia SC- ja sanomalehtipaperilajeja. Tehdas keskittyy palvelemaan asiakkaita Suomessa ja Pohjoismaissa ja tarjoaa korkealaatuisia tuotteita sanoma- ja aikakauslehtiin sekä mainosliitteisiin.

– Tämän kehityksen ansiosta UPM Communications Papers pystyy vastaamaan nopeasti paperimarkkinoiden muuttuviin tarpeisiin ja tarjoamaan kattavaa, nopeaa ja luotettavaa paikallista palvelua. Olemme vahvasti sitoutuneita graafisten papereiden valmistukseen ja asiakkaidemme palvelemiseen, sanoo Peter Tietz, Sales Director, News & Retail, Nordic and Overseas.

Aikaisemmin UPM tiedotti sulkevansa tämän vuoden loppuun mennessä Kaipolan paperitehtaan, jossa on kolme paperikonetta. Yhdellä niistä tehtiin sanomalehtipaperia.

Share: