Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sanomalehdet tutkitusti luotettavin media

7.9.2022 17:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Painettu sanomalehti on monille ihmisille tärkeä uutisväline. Kuva: Digitext.

Sanomalehtien asema luotettavimpana mediana on vahvistunut entisestään. Suomalaisista kolme neljästä pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina. Elokuussa tehdyn tutkimuksen mukaan luottamus sanomalehtiin on kasvanut viimeisen vuoden aikana yhden prosenttiyksikön, kun samalla ajanjaksolla televisio on menettänyt luotettavuudestaan kolme prosenttiyksikköä.

Asiantuntevuudessa sanomalehdet ottivat aimo harppauksen ylöspäin, jättäen toiseksi asiantuntevimman median, television, selvästi taakseen. Myös laadukkuudessa ero toiseksi tulleeseen on kasvanut selvästi, ilmenee IRO Researchin elokuussa tekemästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

Koko aikuisväestöstä 76 % luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin. Seuraavaksi eniten luotetaan tv-kanaviin tai niiden verkkopalveluihin (59 %). Kolmanneksi sijoittuvat radiokanavat tai niiden verkkopalvelut (45 %).

Sanomalehtiin luotettavuus liitetään tasaisen vahvasti kaiken ikäisten aikuisten keskuudessa, vaihteluvälin ollessa 72–80 %. Sekä television että radion luotettavuus jakautuu vahvasti nuorempien ja vanhimpien välillä. Televisioon luotettavuuden liittää esimerkiksi 25–34-vuotiaista vain 36 % ja yli 65-vuotiaista 69 %. Radion tulokset vastaavissa ikäryhmissä olivat 29 % ja 53 %.

Googleen, verkossa oleviin uutisportaaleihin, sosiaaliseen mediaan, tubettajiin ja blogeihin luotettavuuden liittää vain 1–6 % suomalaisista.

Array
Share: