Sanomalehdet haluavat turvata jakelun yhteistyöllä

5.2.2016 07:38Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva Posti.
Kuva Posti.

Sanomalehdet haluavat tehdä Postin kanssa yhteistyötä viisipäiväisen jakelun turvaamiseksi. Suomalaisten jakelupalvelut kyetään lehtien mukaan säilyttämään parhaiten kehittämällä jakelua yhteistyössä. On myös haettava uusia, ennakkoluulottomia ratkaisuja esimerkiksi yhdistämällä erilaisia jakeluja.

Postin irtisanomiset ja jaettavan postin väheneminen ovat nostaneet esille ajatuksia postinjakelun yleispalveluvelvoitteen väljentämisestä. Käytännössä kyse olisi nykyisen postilain ja EU-direktiivin määräämän viisipäiväisen postinjakeluverkon karsimisesta neljään tai kolmeen päivään viikossa.

Jakelupäivien leikkaaminen heikentäisi kansalaisten asuinpaikasta riippumatonta tasaveroista tiedonsaantimahdollisuutta. Päivittäinen jakelu on erityisen tärkeää sanomalehtien lukijoille, Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta korostaa.

Postin perusjakelussa jaetaan yli 20 prosenttia kaikista sanomalehdistä. Sanomalehtien liikevaihdosta on perusjakelun varassa yli 150 miljoonan euron osuus.

Share: