Sanoma panostaa lisää tapahtumiin

14.6.2018 09:07Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Elastinen esiintyi Tikkurila Festivaalissa 2016. Kuva Tikkurila Festivaali/Samuli Pentti.

Suuret tapahtumat ja kulttuuri kiinnostavat suuria mediayhtiöitä yleisöjen saavuttamisen väylinä. Erityisesti Sanoma panostaa nyt tapahtumiin ostamalla niitä järjestäviä yhtiöitä. Uusin osto on Tikkurila Festivaali.

Tikkurila Festivaalin liiketoiminta liietään osaksi Nelonen Media Liven tapahtumien tarjoomaa. Yrityskauppa toteuttaa tiedotteen mukaan Sanoman kasvustrategiaa ja vahvistaa Nelonen Median roolia festivaalikentässä sekä Suomen suurimpana viihdetalona.

– Yritysostot nykyistä liiketoimintaamme lähellä olevilla alueilla ovat tärkeä osa kasvustrategiaamme. Festivaalit istuvat hyvin television ja radion rinnalle osaksi viihdeliiketoimintamme. Keväällä tehdyn yrityskaupan myötä meillä on jo iso määrä festivaaleja ympäri Suomen, ja Tikkurila Festivaali tarjoaa laadukkaan festivaalikokemuksen pääkaupunkiseudulla, kommentoi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Kaupassa Sanomalle siirtyy tänä vuonna viisi vuotta täyttävä Tikkurila Festivaali. Kotimaiseen musiikkiin keskittyvä Tikkurila Festivaali on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista festivaaleista. Vantaan Hiekkaharjussa järjestettävillä festivaaleilla oli viime vuonna yhteensä noin 25 000 kävijää. Tämän vuoden festivaalit järjestetään 20.–21.7. Pääesiintyjiä ovat muun muassa Cheek, Juha Tapio, JVG, Sanni ja Apulanta.

Nelonen Media Live syntyi Sanoma Media Finlandin ostettua Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluvan N.C.D. Productionin liiketoiminnan. Nelonen Media Live perustettiin pyörittämään liiketoimintakaupan myötä siirtynyttä festari- ja konserttiliiketoimintaa.

Alma Media ja Amos Rex yhteistyöhön

Alma Media panostaa puolestaan kulttuuriin. Alma Media ja Amos Rex -taidemuseo ovat sopineet pääyhteistyökumppanuudesta vuosille 2018–2020. Yhteistyössä keskitytään erityisesti nuorten äänten esiintuomiseen ja osallisuuden vahvistamiseen. Kumppanit toteuttavat yhteistyön kuluessa muun muassa yhteiskunnallisten keskustelujen sarjan ja työpajatoimintaa nuorille.

Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa suomalainen Föreningen Konstsamfundet. Uusi taidemuseo avautuu elokuussa yleisölle Helsingin keskustassa.

Reino Lantto

Share: