Sanoma lopettaa HS Metro -lehden

14.4.2020 08:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Metro-lehti on ilmestynyt vuodesta 1999 asti pääkaupunkiseudulla. Kuva: Sanoma.

HS Metron ilmestyminen päättyy pääsiäisen jälkeen. Vuoden 2019 alusta asti HS Metroa on julkaistu maanantaisin ja perjantaisin ja jaettu joukkoliikennevälineissä. Sanoma korvaa ilmaisjakelulehden tarjoamalla jakelupisteissä lisää HS:n paikallislehtiä.

Metro-lehti rantautui pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen matkustajien iloksi ja ajanvietteeksi syyskuussa 1999. Sanoman omistukseen Metro siirtyi 2006. Helsingin Sanomien toimituksessa Metroa on tuotettu vuodesta 2012, ja marraskuussa 2016 lehden nimeksi vaihtui HS Metro.

Koronaepidemian vuoksi käynnissä oleva poikkeustila on tiedotteen mukaan vienyt joukkoliikenteessä jaettavalta lehdeltä lukijoita ja ilmoittajia, joten HS Metron julkaiseminen on päätetty lopettaa.

Samalla kun uutisia luetaan nykyisin työmatkoilla pienissä paloissa kännykällä, kiinnostus paikallisia sisältöjä kohtaan on kasvanut. Tätä kysyntää vasten Sanoma lanseerasi viime vuoden tammikuussa paikallislehdet HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa. Ne ovat löytäneet yleisönsä ja vakiinnuttaneet asemaansa osana HS:n mediaperhettä.

HS Metroa on jaettu joukkoliikenneasemilla. Pääkaupunkiseudulla muun muassa päivittäistavarakauppojen jakelutelineissä on tarjolla HS:n paikallislehtiä. Näitä jakelupisteitä tullaan lisäämään poikkeustilan päätyttyä.

Share: