Sanoma laajentaa oppimisratkaisujaan

19.12.2019 09:43Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sanoma laajentaa oppimisratkaisujen tarjontaansa eri puolilla Eurooppaa. Kuva: Sanoma.

Sanoma laajentaa oppimisratkaisujen tarjontaansa jälleen uudella yritysostolla. Sanoma ostaa Clickedun, yhden Espanjan johtavista oppimisratkaisujen tarjoajista sen perustajilta. Clickedu on perustettu vuonna 2000 ja sen perustajat jatkavat yhtiössä omistajina.

Clickedun oppimisratkaisut käsittävät sekä oppilastietojärjestelmän että digitaalisen oppimisympäristön. Yhtiö palvelee noin 450 koulua pääasiassa Espanjassa, mutta myös Latinalaisessa Amerikassa ja Isossa-Britanniassa. Espanjassa Clickedu on johtava oppimisratkaisujen tarjoaja Katalonian alueella. Vuonna 2018 Clickedun liikevaihto oli 3 milj. euroa. Yhtiöllä on 65 työntekijää.

Clickedun yritysoston myötä Sanoma vahvistaa asemaansa Espanjan oppimispalvelumarkkinoilla, jonne yhtiö laajentui vuonna 2019 Iddinkin yritysostolla. Yritysosto mahdollistaa Iddink Espanjan paikallisten digitaalisten jakelupalveluiden yhdistämisen Clickedun oppilastietojärjestelmään ja oppimisympäristöön, mikä tarjoaa paitsi kasvumahdollisuuksia liiketoiminnalle myös merkittäviä synergioita esimerkiksi tuotekehityksessä.

Clickedu liittyy Sanoma Learning -liiketoimintasegmenttiin. Sen toimitusjohtajaksi on nimitetty Rob Kolkman 1.1.2020 alkaen. Hän aloitti Sanomalla 1.1.2019 Sanoma Media Netherlandsin toimitusjohtajana ja jatkaa roolissa uuden tehtävänsä ohella, kunnes Sanoma Media Netherlandsin divestointi on saatu päätökseen. Uudessa tehtävässään Sanoma Learningin toimitusjohtajana Rob jatkaa Sanoman johtoryhmän jäsenenä ja raportoi konsernin toimitusjohtaja Susan Duinhovenille.

Share: