Sanoma hakee vaihtoehtoja varhaisjakeluun

26.4.2016 08:09Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sanomapainon lehtipaino Sanomalassa.
Sanomapainon lehtipaino Sanomalassa.

Sanoma etsii uusia ratkaisuja varhaisjakeluun työvoimapulan takia. Karkkilassa järjestetään pilottikokeilu, jossa jakelutehtäviä tarjotaan itsenäisille jakajille tai sopiville yrityksille tai yhteisöille.

Kokeilussa tarjolla olevia jakoalueita pilkotaan pienempiin osiin. Jakelupalvelusta kiinnostuneet yrittäjät voivat itse valita heille sopivat reitit ja ajanjakson. Sanoma tarjoaa jakeluvuorot varattavaksi Karkkilan alueella huhtikuun lopussa, ja pilottiprojekti käynnistyy 1.6.2016.

Tavoitteena on Sanoman mukaan moderni, joustava ja helppo malli, joka lisää sopivassa elämäntilanteessa olevien ihmisten ja paikallisten yrittäjien ansaintamahdollisuuksia, pienentää kustannuksia keventämällä hallintorakenteita ja vastaa työelämän muutoksen trendejä.

– Maailmalla on kiinnostavia ja inspiroivia esimerkkejä siitä, miten jakelu on organisoitu toisella tavalla kuin Suomessa, kertoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven. Hän uskoo vahvasti median uudistumiskykyyn sekä menestymisen mahdollisuuksiin myös mediankäytön nopean muutoksen aikana.

Yli 80 % sanomalehdistä jaetaan Suomessa varhaisjakelussa. Pitkien työvuorojen ja työn aloittamisen varhaisen ajankohdan vuoksi varhaisjakeluun on Sanoman mukaan tällä hetkellä haastavaa löytää kiinnostuneita työntekijöitä.

Share: