Rovio perusti kustantamon

10.2.2016 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kaikenin ensimmäinen nuortenkirjasarja on Storm Sisters. Kuva: Rovio.
Kaikenin ensimmäinen nuortenkirjasarja on Storm Sisters. Kuva: Rovio.

Peliyhtiö Rovio on perustanut tytäryhtiökseen Kaiken Kustannus Oy:n. Yhtiön kustannusohjelmaan kuuluu nuortenkirjoja, sarjakuvia ja tuttuja Angry Birds -kirjoja.

Rovio aloitti kirja-alan haltuunoton vuonna 2011 julkaistulla The Bad Piggies Egg Recipes -keittokirjalla. Yhtiö on julkaissut ja myynyt lisenssejä sadoille kirjoille yli 50 eri maahan. Kaiken jatkaa Rovion kirjaliiketoimintaa esimerkiksi Angry Birds -kirjojen osalta.

Uuden yhtiön vastaava kustantaja ja toimitusjohtaja Laura Nevanlinna sanoo Ylelle lähiaikojen kustannusohjelman sisältävän jotain tuttua ja jotain uutta.

– Tämän vuoden isoin asia meille on Angry Birds -elokuvan kustannusohjelma. Meillä on partnereita maailmalla jo noin 30 kielialueella, ja näihin kaikkiin maihin tullaan viemään elokuvaan liittyviä kirjoja. Lisäksi tulemme laajentamaan lasten ja nuorten kustannusohjelmaa muun muassa nuortenkirjasarjoilla.

Mikään perinteinen kustantamo Kaiken ei tule olemaan. Nevanlinna vertaa kustantamonsa mallia tuotantoyhtiöiden toimintaan, sillä yhtiö ei aio itse painaa tai jaella kirjoja tai e-kirjoja millään markkina-alueella. Kaiken keskittyy ideointiin ja sisällön tuotantoon.

Share: