Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricohilta kasvipohjainen mustesuihkuväri

18.2.2022 10:21Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Ricoh on lanseerannut biohajoavan öljypohjaisen värin mustesuihkutulostamiseen. Kuva: Ricoh.

Ricoh on lanseerannut biohajoavan öljypohjaisen värin mustesuihkutulostamiseen. Uusi kasvipohjainen väri kuivuu tiedotteen mukaan nopeasti, on hajuton ja säästää energiaa sekä kustannuksia. Väriä voi käyttää taivekartongin ja aaltopahvin painamisessa.

Väri kehitettiin aluksi sisustustuotteiden painamiseen yhteistyössä saksalaisen laitevalmistaja Olbrichin kanssa. Sitä on testattu, ja nyt väri on saatavilla EMEA-alueella.

Värissä käytetään soijapavusta saatavaa öljyä. Väri imeytyy nopeasti materiaalin pintaan eikä kuivatusta tarvita. Väri on hajuton ja sopii entistä paremmin elintarvikkeiden pakkauksiin. Väri soveltuu myös pakkausten kierrätykseen.

Mustesuihkuvärit ovat usein vesipohjaisia tai UV-värejä. Uuden värin etuna on se, että siinä ei tarvita biosidia, kuten vesipohjaisissa väreissä. Tiedotteen mukaan uusi väri helpottaa tulostuspäiden puhdistamista ja vähentää värin kulutusta.

– Brändin omistajat ja tulostimien valmistajat keskittyvät yhä enemmän ympäristövaikutusten vähentämiseen ja vastuullisuuden lisäämiseen toiminnassaan. Uusi kasvispohjainen värimme auttaa yrityksiä positiivisten vaikutusten saavuttamiseen tinkimättä tulosteiden korkeasta laadusta, sanoo Graham Kennedy, Director Industrial Printing, Graphic Communications, Ricoh Europe.

Share: