RePack ja Hello Ruby palkittiin Kiinan muotoilukilpailussa

15.5.2017 08:58Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: RePack.

RePack-pakkausinnovaatio ja Linda Liukkaan Hello Ruby -ohjelmointikirjasarja menestyivät kansainvälisessä muotoilukilpailussa Kiinassa. Suomalaisyritykset voittivat kulta- ja pronssipalkinnot 2 700 hakijan joukosta. Pääpalkinto oli 130 000 euroa.

RePackin uudelleenkäytettävä ja kierrätettävä pakkaus verkkokaupoille sai pronssipalkinnon Kiinan suurimmassa muotoilukilpailussa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Finlayson ja Varusteleka. RePack sai DIA Innovation Award -palkinnon, joka on 13 000 euroa. Linda Liukkaan lapsille suunnattu ohjelmointikirjasarja Hello Ruby voitti DIA Gold -pääpalkinnon. Palkinnon arvo on 130 000 euroa.

Molemmat finaaliin päässeet suomalaisyritykset ovat startup-taustaisia, eivätkä perinteisestä teollisuudesta. Vuosittain pidettävän kilpailun järjestää China Academy of Art.

“Oli hienoa tulla kolmanneksi tässä korkeatasoisessa design-kilpailussa. Lisäksi kilpailun yhteistyökumppanina on kiinalainen verkkokauppayritys Alibaba”, RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren sanoo.

RePack on aiemminkin saavuttanut menestystä muotoilukilpailuissa. Se voitti esimerkiksi ensimmäisenä startup-yrityksenä Fennia Prize -muotoilukilpailun vuonna 2014.

Taideteollisen korkeakoulun professorin Yrjö Sotamaan mukaan tämä on suurin design-palkinto, jonka suomalainen yritys on koskaan voittanut Kiinassa. Sotamaa on toiminut pitkään Kiinassa arvostettuna ja palkittuna designalan kehittämisen asiantuntijana.

“Hello Rubyn ja RePackin menestys tässä kansainvälisesti merkittävässä kilpailussa on ainutlaatuinen saavutus.”

Share: