Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

17.4.2020 07:46Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kemiallisen kierrätyksen avulla voidaan käyttää kierrätysmuovia mm. ruokapakkausten etiketeissä. Kuva: Raflatac.

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.

Raflatacin PP PCR Clear ja PP PCR White on valmistettu kemiallisen kierrätystekniikan avulla. SABICin kehittämät Trucircle-ratkaisut ovat sertifioituja kierrätettyjä PP-tuotteita. Näillä tuotteilla on samat ominaisuudet kuin tavallisilla PP-kalvotuotteilla. Niitä voidaan käyttää erilaisiin etiketteihin, myös kiinteisiin ruokapakkauksiin.

– Tämä innovatiivinen tuote on lajissaan ensimmäinen markkinoilla. Se on konkreettinen seuraus työstämme, jonka tavoitteena on vähentää uusiutumattomien materiaalien käyttöä ja käyttää jätettä arvokkaana resurssina, sanoo Antti Jääskeläinen, Executive Vice President, UPM Raflatac.

Näiden uusien tuotteiden koko arvoketjulla on ISCC PLUS -sertifiointi. Kemiallisen kierrätyksen kautta voidaan käyttää kierrätysmuovia sellaisissa sovelluksissa, joissa tämä ei ole ollut aikaisemmin mahdollista. Näitä ovat esimerkiksi ruokapakkaukset.

Tagit:
Share: