Pyroll laajentaa Pantonen sertifiointiohjelmaa

18.1.2018 07:23Uutiset » Tuotteet ja palvelut
X‑Riten Maxim Siniak (vas.) ja Mark Gundlach sekä Sun Chemicalin asiantuntijat tarkastavat kirkkaalle kalvolle tulostettua ensimmäistä testinäytettä mahdollisten fyysisten puutteiden varalta. Kuva: X-Rite.

Pyroll Packages on ensimmäinen fleksopainotalo, jolle on myönnetty Pantone Certified Printer ‑sertifikaatti. Pyroll aikoo laajentaa järjestelmän soveltamista.

Pilottiohjelma suoritettiin Joensuussa, yhdessä yrityksen kymmenestä toimipisteestä. Pyroll suunnittelee jatkavansa järjestelmän soveltamista vuonna 2018 muissa toimipisteissä.

Pantone Certified Printer ‑järjestelmässä tarkastetaan ja analysoidaan painotalon toiminnan jokainen osa-alue preflight-toimenpiteistä ja tiedostojen valmistelusta sekä vedostuksesta aina musteiden formulointiin ja sekoitukseen sekä painosalin prosessinhallintaan. Pyrollin sertifiointi todistaa tiedotteen mukaan, että yritys kykenee toistuvasti saavuttamaan asiakkaiden tiukimmatkin värivaatimukset ammattitaidolla ja kustannustehokkaasti. Pantone Certified Printer Program edellyttää jokavuotista uudelleensertifiointia. Sillä varmistetaan, että laatu säilyy huipputasoisena.

– Tavoitteenamme oli perustaa vaativampi värienhallintajärjestelmä, joka ulottuu silmämääräistä arviointia pidemmälle ja hyödyntää mittalaitteita ja digitaalisia normeja, kertoo Pyroll Packagesin toimitusjohtaja Mikael Svennas.

– Pantone Certified Printer ‑prosessi oli hyvin perinpohjainen, ja opimme sen aikana paljon. Auditoinnin tuloksena saatavien prosessiparannusten lisäksi me voimme myös hyödyntää Pantone-bränditunnettuvuutta, mikä parantaa entisestään uskottavuuttamme alan markkinoilla, Svennas sanoo.

Sertifiointiin osallistuivat X‑Rite Solutionsin Architect Mark Gundlach ja International Technical Support and Application Expert Maxim Siniak, sertifioitu Pantone Partner ‑kumppani ja reprotalo Flexolahti Oy ja X‑Rite-jälleenmyyjä KTA Oy.

Pyrollin henkilöstölle tarjottiin koulutusta ja tukea yhdenmukaistettujen toimenpideohjeiden luomisessa. Niiden avulla uusien prosessisuositusten käyttöönotto tapahtuu sujuvasti.

Share: