PVC:lle vaihtoehto suurkuvatuotannossa

3.9.2019 09:32Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Walkin uudet tuotteet ovat kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto ulkomainontaan. Kuva: Walki.

PVC on pitkään ollut suosittu materiaali bannereissa ja suurissa pinnoissa ulkomainonnassa. PVC:n tuotanto rasittaa kuitenkin ympäristöä, eikä tämä muovimateriaali ole kierrätyskelpoista. Walki on kehittänyt PVC-vapaan kalvomateriaalin, joka on ympäristöystävällinen vaihtoehto ulkomainonnan toteuttamisessa.

PVC-kalvojen etuna on ollut edullisuus ja kestävyys ulkona. Muovin valmistusprosessissa syntyy kuitenkin kloorikaasua ja luontoon joutunut PVC tuottaa myrkkyjä ympäristöön. Materiaali ei ole biohajoavaa eikä kierrätettävää ja niinpä se päätyy useimmiten kaatopaikoille tai polttoon.

Walkin kehittämä Print Media XXL -tuoteperhe tarjoaa yrityksen mukaan kestävän kehityksen mukaisen vaihtoehdon suurkuvatuotantoon ja ulkomainontaan. Tuoteperhe on ollut olemassa jo pitkään, mutta nyt sen uuden sukupolven tuotteet soveltuvat painettaviksi myös vesipohjaisilla lateksiväreillä UV-värien lisäksi. Uudet tuotteet ovat myös tulenkestäviä.

Tuotteet painavat myös puolet vähemmän kuin perinteiset PVC-tuotteet. Walki Print Media XXL -tuotteet ovat täysin kierrätettäviä, halogeenivapaita ja REACH-määräysten mukaisia.

Share: