Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PVC-vapailla tarroilla pienempi hiilijalanjälki

11.1.2024 09:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Spandexin ImagePerfect EverGreen -tulostuskalvot soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön. Kuva: Spandex.

Visuaalisen viestinnän tukkurikonserni Spandex on selvittänyt suosituimpien leikkuri- ja tulostustarrojensa hiilijalanjäljen. Se on CarbonQuotan tekemän mittauksen mukaan 15–22 % pienempi kuin vastaavilla PVC:tä sisältävillä tuotteilla.

ImagePerfect 5700 -sarjan leikkuritarrojen, IP 2505 Pro -tulostustarrojen sekä IP EverGreen -materiaalien hiilijalanjälki on mitattu ‘kehdosta portille’ eli valmiiksi tuotteeksi asti.

Mittaus tarjoaa tiedotteen mukaan asiakkaille läpinäkyvyyttä tulostus- ja leikkuritarrojen ympäristövaikutusten tarkasteluun. Hiililaskennan on tehnyt riippumaton ympäristökonsulttiyritys CarbonQuota, ja se toteutettiin ‘kehdosta portille’ (cradle-to-gate) -menetelmällä eli mittaus sisältää kaikki tuotteen hiilidioksidipäästöt lähtien raaka-aineista ja niiden kuljetuksesta Eikonin tehtaalle sekä koko tuotannon valmiiksi tuotteeksi tehtaan lähtöportille asti.

Spandex jälleenmyy ImagePerfect-materiaaleja Euroopassa ja Australiassa. Materiaalit valmistetaan Spandex-konserniin kuuluvan Eikonin tuotantolaitoksessa Isossa-Britanniassa.

Share: