Pussien painamiseen uusi ratkaisu Xeikonilta

27.3.2019 08:32Uutiset » Tuotteet ja palvelut

 

Digipainettuja joustopakkauksia. Kuva: Xeikon

Xeikon on kehittänyt uuden tuotantoratkaisun pussien painamiseen ja tuottamiseen digitaalisesti. Ratkaisu on tarkoitettu kuluttajatuotteiden markkinoille.

Pussien suosio on kasvanut pakkausratkaisuna, mutta niiden painaminen ja tuottaminen on usein haastavaa. Varsinkin itsestään seisovat pussit ovat suosittuja keveytensä takia. Pussit on tavallisesti tehty monikerrosmateriaalista, ja tuotantoprosessissa on yleensä monta vaihetta. Pussit tehdään tavallisesti fleksopainatuksessa, joka vaatii pitkiä sarjoja ollakseen kannattavaa.

Xeikonin integroitu tuotantolinja sopii tiedotteen mukaan pienten sarjojen tuottamiseen edullisesti ja nopeasti. Se on kilpailukykyinen fleksopainamiseen verrattuna aina 4 000 lineaariseen metriin saakka.

Xeikon Café -tilaisuudessa Belgiassa esiteltiin tällaista tuotantolinjaa, joka on kehitetty yhteistyössä brittiläisen etikettipainaja CS Labelsin kanssa. Yritys on näin laajentanut tuotevalikoimaansa etiketeistä joustopakkauksiin.

Xeikonin ratkaisussa pussit painetaan digitaalisella toonerikoneella, esimerkiksi CX500-koneella. Sen jälkeen samassa integroidussa prosessissa materiaalille laminoidaan tuotteen tarvitsemat barrieerikerrokset. Kuivatooneritekniikka on elintarvikehyväksyttyä, ja painatuksen laatu vastaa offsetin sekä flekson laatua.

Share: