Purezone tehoaa nyt myös koronaviruksiin

13.7.2020 08:38Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Hexiksen Purezone-suojakalvoa voidaan käyttää esimerkiksi sairaalaympäristöissä bakteerien ja virusten leviämisen estämiseksi – nyt myös koronavirusten.

Ranskalainen Hexis on kiihdyttänyt tuotekehitystään ja lupaa Purezone-suojakalvojen tehoavan nyt myös koronaviruksiin. Hexiksen antimikrobinen Purezone-suojakalvo on kehitetty jo vuonna 2013 ja tuote on tämän vuoden keväänä saavuttanut ison kysynnän koronaviruksen vuoksi. Aiemmin sen tehoa koronaviruksiin ei kuitenkaan ole todennettu, mutta nyt tuotteen teho koronaviruksia vastaan on Hexiksen mukaan sertifioitu useissa laboratorioissa.

Purezonen antimikrobiominaisuus perustuu hopeaioneihin. Hopeaionit sekoitetaan materiaaliin ekstruusiovaiheessa, jolloin vaikutusaika on todella pitkä. Tuotteen testaukset ovat aiemmin perustuneet saatavilla oleviin laboratoriokokeisiin bakteereilla. Yleisesti ottaen kaikkien antimikrobimateriaalien ja desinfiointiaineiden testaus viruksilla on huomattavasti monimutkaisempaa, eikä näitä testejä ole ollut kaupallisesti juuri saatavilla. Nyt Hexis on kuitenkin päässyt testaamaan Purezonen tehoa koronaviruksia vastaan ja tuote on toiminut myös niitä vastaan. Ilman kalvoa olevaan neutraaliin pintaan verrattuna PureZone vähentää koronavirusten määrää noin 95% ensimmäisen 15 minuutin aikana ja 99,9% ensimmäisen tunnin aikana.

Purezone-kalvoa on saatavana myös Suomessa jälleenmyyjä Signcomin kautta. Kalvoa saa sekä kiiltävänä että mattana ja myös puu- ja nahkakuviolla.

Signcomin toimitusjohtaja Samuli Vuorenhela pitelee käsissään antimikrobisten materiaalien esitteitä, joilla on nyt menekkiä. Hexis PureZonen lisäksi markkinoille on juuri tullut Georg&Otto Friedrichin valmistama hopeaioneilla käsitelty antimikrobinen kangas, joka ei menetä ominaisuuttaan pesussa.
Share: