PostNord investoi HP:n 3D-teknologiaan

9.11.2020 10:50Uutiset » Tuotteet ja palvelut
HP Jet Fusion 4200 -malliston 3D-tulostin on monipuolinen väline tuotantoon. Kuva: HP.

Viestintä- ja logistiikkayritys PostNord laajentaa toimintaansa 3D-tulostamiseen Pohjoismaissa. Yritys on hankkinut HP:n 3D-tulostimen, joka on asennettu yhteen PostNordin terminaaleista. PostNordin mukaan uusi 3D-tulostuspalvelu voi auttaa yrityksiä vähentämään varastotilojaan ja välttämään ylituotantoa, sillä 3D-tulostamalla tuotteita voi valmistaa joustavasti ja nopeasti kysynnän mukaan.

HP:n Jet Fusion 4200 -sarjan tulostimella voi valmistaa esimerkiksi tuotannosta poistuneita varaosia. Jo nyt monet asiakkaat Suomessakin ovat hyödyntäneet palvelua useilla aloilla, esimerkiksi terveydenhuollon ja julkisen liikenteen puolella.

HP Jet Fusion 4200 käyttää MJF-tekniikkaa sitoakseen tulostusmateriaalin kiinteäksi ja tukevaksi rakenteeksi, joka ei vaadi tukia. PostNord käyttää HP:n PA12-materiaalia, joka on vahvaa, monikäyttöistä termoplastista jauhetta. Nylonpohjaisen aineen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa se, että se sietää toistuvaa desinfiointia. PA 12 -materiaalista tulee erittäin vähäinen määrä hukkaa, mikä tekee tulostamisesta ekologisempaa ja ekonomisempaa.

– Tulostimen käyttö on erittäin helppoa. Kysyntä suuremmille tuotantoerille kasvaa jatkuvasti, ja HP:n laite vastaa kysyntään nopeudellaan ja materiaalillaan, joka sopii monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. 3D-teknologiaa käyttämällä voimme lyhentää koko tuotantoketjua ja poistaa useita askeleita niin omassa kuin asiakkaan jakeluketjussa, kertoo Tomas Lundström, Nordic Head of 3D, PostNord Strålfors.

– 3D-tulostuksen käyttö yritysten liiketoiminnassa jatkaa voimakasta kasvuaan, eikä ihme: mullistava teknologia mahdollistaa aivan uudenlaisia liiketoiminnan muotoja ja vanhojen prosessien digitalisoimista, sanoo Jarkko Huhtaniitty, HP Suomen toimitusjohtaja.

Share: