Posti teki ennätyksen pakettien toimittamisessa

2.1.2017 08:52Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Posti.
Kuva: Posti.

Posti toimitti vuonna 2016 ennätykselliset yli 34 miljoonaa pakettia. Pakettivolyymissa näkyy erityisesti verkkokaupan kasvu. Verkkokauppalähetysten määrä kasvoi 7,3 %, mikä vastaa noin miljoonaa pakettia.

Postin verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Saara Pietilä uskoo, että pakettivolyymin kasvu Postin verkostossa kuvastaa verkkokauppamarkkinan piristymistä. Posti vahvisti asemaansa myös kuluttajien ja yritysten välisten pakettien toimittajana.

– Suomalaiset tuntuvat ostavan verkkokaupoista yhä enenevässä määrin. Verkkokauppamarkkina on piristynyt, ja se näkyy meillä Postissa kasvavana pakettivolyymina, Pietilä toteaa.

Paketit toimitettiin vastaanottajille posteihin, pakettiautomaatteihin ja kotiin. Postin pakettiautomaatit ovat yhä suositumpia. Postin 480 pakettiautomaatin verkoston kautta kulki vuoden aikana 39 % enemmän paketteja kuin edellisenä vuonna.

Joulukortteja lähettiin 28 miljoonaa
Joulupostin jakelu sujui Postin mukaan tänä jouluna yhtä laadukkaasti kuin kahtena edellisenä vuotena. Postista 99,9 % oli perillä vastaanottajilla ennen aattoa. Joulukortteja lähetettiin tänä jouluna 28 miljoonaa. Se tarkoitti joulun alla miltei kaksinkertaista postimäärää normaalipäivään verrattuna.

Sosiaalisessa mediassa omien valokuvien käyttäminen joulutoivotuksissa on suosittua. Samaan tarpeeseen vastaa Postin uusi Postikortti-sovellus, jolla kännykästä voi lähettää omasta valokuvasta painetun kortin. Marraskuuksi lanseerattu Postikortti-sovellus on ladattu yli 23 000 kertaa.

Tutkimuksen joulukorttien lähettämisestä toteutti Postille Iro Research Oy marraskuussa 2016. Nettikyselyyn vastasi 1000 yli 15-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen vastaajajoukko on edustava otos suomalaisista yli 15-vuotiaista.

Share: