Pohjoismaiset pakkaukset menestyivät pakkauskilpailussa

14.12.2015 09:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Orapacin suunnittelema Vieser One -lattiakaivon pakkaus.
Orapacin suunnittelema Vieser One -lattiakaivon pakkaus.

Pohjoismaissa suunnitellut pakkaukset menestyivät hyvin maailman ehkä arvostetuimmassa pakkauskilpailussa WorldStarissa. Kuusi palkintoa saatiin Pohjoismaihin. Yhden niistä sai suomalainen Orapac innovatiivisella lattiakaivon pakkauksella.

Orapacin toteuttamalle Serres Oy:n Vieser One -lattiakaivon pakkaukselle myönnettiin jo aiemmin ScanStar -palkinto. Silloin tuomaristo perusteli valintaansa kustannustehokkaalla pakkausratkaisulla, jossa tuote tulee erinomaisesti esille. Rakenneratkaisun ansiosta pakkaus, tuote ja sen lisäosat muodostavat toimivan kokonaisuuden. WorldStarin tuomaristo painotti lisäksi pakkauksen helppoutta ja kierrätettävyyttä.

Toinenkin suomalainen yhtiö voi olla ylpeä pakkauksestaan. Tämä pakkaus on myös ScanStarissa menestynyt Valio Eilan jälkiruokapakkaus. Se sai nyt WorldStar-palkinnon. Pakkauksen suunnitteli tanskalainen RPC Superfos.

Suurista pakkausvalmistajista menestystä keräsivät Ruotsin DS Smith ja Smurfit Kappa. DS Smith palkittiin uudenlaisesta Tork Carry Box -kantolaatikosta. Myös ScanStarissa palkittu pakkaus on tuomariston mielestä hyvin ajateltu ja suunniteltu ratkaisu, joka on helposti kuljetettava, avattava ja kierrätettävä.

Smurfit Kappa sai palkinnon suojaavasta Safe Storage Corner -kuljetuslaatikosta ja yhteensä seitsemän palkintoa.

Share: