Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Personoitu tekstiilitulostus kasvaa nopeasti

22.2.2024 14:06Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Epsonin sublimaatiotulostin soveltuu muotivaatteiden kankaiden tulostamiseen. Kuva: Epson.

Digitaalinen tekstiilien painaminen on vahva kasvumarkkina. Erityisesti suoraan kankaalle tai siirtokuvan avulla painaminen kasvaa hurjaa vauhtia. Sign, Print & Promotion -messuilla on esillä paljon tekstiilipainamisen materiaaleja ja laitteita sekä myös tekstiilien painotaloja.

Fespa 2023 Print Census -tutkimuksen mukaan digitaalinen tekstiilien painaminen kasvaa nopeasti. Tutkimukseen osallistuneista tekstiilipainajista jo 45 % oli hankkinut suoraan kankaalle painavan laitteiston ja 29 % suunnitteli sen ostoa. Painajien mukaan asiakkaat ostavat yhä enemmän personoituja tuotteita entistä lyhyemmillä toimitusajoilla.

MicKinseyn tutkimuksen mukaan tekstiilipainajaista 70 % kertoo vaatetulostuksen kasvavan ja 76 % näkee urheiluvaatteiden tuotannon lisääntyvän.

DTG/DTF-tulostaminen vahvasti esillä

Alan trendit näkyvät myös Sign, Print & Promotion -messuilla Messukeskuksessa maaliskuussa. Esimerkiksi DTG/DTF-tulostaminen on vahvasti edustettuna, sillä sen materiaaleihin ja laitteisiin voi tutustua ainakin 10 osastolla.

ACG Accent kertoo kehittävänsä tasokkaita, luovia ja kestävän kehityksen mukaisia tuotemerkkauskonsepteja vaativille tekstiili-, urheilu- ja vaatetusalan yrityksille, jotka haluavat kasvattaa brändinsä arvoa. Yrityksen tuotevalikoima kattaa kaikki tekstiilien merkkaamiseen tarvittavat tuotteet, palvelut, materiaalit ja koneet sekä niiden tarvikkeet ja huollon. Messuilla esitellään mm. Ruotsissa tehtyjä korkeatasoisia PVC-vapaita FX-siirtokuvia.

Ed-Markin osastolla uutta ovat mm. OKI-tulostimien Edition-ohjelma siirtopaperille tulostamiseen. Esillä ovat myös uusi siirtopaperi Forever B-Paper Pro sekä Forever DTF Premium Matt siirtokuvakalvo. Osastolla voi tutustua myös Sawgrassin sublimaatioväreihin ja tulostimiin.

Finnseri esittelee osastollaan Epsonin SC-F2100 DTG ja DTF-tulostinta tekstiilitulostukseen ja siirtokalvotulostukseen. Huippusuosittua tulostinta on Finnserin mukaan myyty Suomeen useita kymmeniä ja se on selkeästi Suomen markkinajohtaja. Monipuolinen laite soveltuu erityisen hyvin tarvepainatustyyppiseen tuotantoon.

Hot Screen on ruotsalainen yritys, joka on erikoistunut lämpösiirtomerkkien ja lämpösiirtokoneiden valmistukseen. Messuilla esillä ovat yrityksen kolme erityyppistä lämpösiirtomerkkiä, joilla on eri käyttötarkoitukset. Stark Heat Treanser on suunniteltu erityisesti työvaatteisiin, Flex Heat Transfer urheilu- ja profiilivaatteisiin ja Reflex Heat Transfer pimeässä näkymiseen.

Interfoto tarjoaa mm. Epsonin sublimaatiotulostimia sekä laajan valikoiman tulostuspapereita ja sublimoitavia tuotteita. Myös lämpöprässit ovat yrityksen valikoimassa.

Kurki Pro on erikoistunut tekstiilien viimeistelyssä käytettävien laitteiden ja materiaalien laajamittaiseen asiantuntemukseen. Yritys tarjoaa materiaalit niin brodeeraukseen kuin painatusmerkkaukseen. Yritys edustaa mm. Ricoman DTF ja DTG-tulostimia.

Rimtekin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. Rolandin ja Ricoman DTG ja DTF-tulostimet. Messuilla esillä on myös esillä yrityksen monipuolinen brodeerauskoneiden valikoima. Yritys tarjoaa tekstiilitulostamiseen myös tarvikkeet ja materiaalit.

Scantima Maskin myy koneita ja laitteita tekstiiliteollisuudelle mukaan lukien mainoskankaiden ja banderollien valmistajat. Kyse on tyypillisesti teollisuusompelukoneista, automaattisista leikkuujärjestelmistä tai kankaiden hitsaukseen ja lasermerkkaukseen vaadittavista laitteista.

Signcom tarjoaa tekstiilien tulostamiseen Mimakin uutta DTF-tulostinta sekä Brotherin tulostimia. DTF-siirtokuvat valmistuvat Signcomin mukaan nyt entistäkin nopeammin Mimakin TXF300-75 -tulostimella ja Adkinsin DTF-yksikön avulla.

Siirtokuva kertoo olevansa ainoa pelkästään DTF-tekniikkaan erikoistunut yritys Suomessa. Messuosastolla näkee DTF-tulostusta tositoimissa ja voi testata siirtokuvia ja UV-tarroja käytännössä. Siirtokuvatuotannon lisäksi yritys toimittaa ammattikäyttöön DTF-rullatulostimia ja tulostusmateriaaleja.

Tekstiilien tulostamista esillä demoissa

Epsonin osastolla messuilla on paitsi suurkuvatulostimia myös innokkaita tekstiilitulostajia. Aalto-yliopiston tekstiilisuunnittelun opiskelijat esittelevät suoraan kankaalle sekä filmille tulostusta uudella Epson SC-F2200-tekstiilitulostimella. Viime vuonna julkaistu SC-F2200 tarjoaa Epsonin mukaan täydellisen ratkaisun t-paitojen, pikeepaitojen, kassien ja muiden tekstiilituotteiden suunnitteluun ja niille tulostamiseen.

Osastolla on esillä myös Aalto-yliopiston ja Epsonin tekstiilisuunnittelun opiskelijoille järjestämän Epson Textile Print -kilpailun tuotoksia. Aalto-yliopistolla on tällä hetkellä käytössään kaksi Epsonin tekstiilitulostinta: SC-F7200 sublimaatiotulostin sekä suoraan kankaalle tulostava SC-F2100-tulostin.

Printscorpio on vuodesta 1984 toiminut suomalainen perheyritys, tekstiilipaino-lipputehdas. Yrityksen osastolta löytyykin todellisia tekstiilipainamisen asiantuntijoita, joilla on kokemusta kankaiden kuvittamisesta digitaalisesti tulostamalla ja silkkipainamalla (rotaatio- ja laakapaino) sublimaatio-, reaktiivi- ja pigmenttivärein.

Printscorpio tulostaa ainoana painotalona Suomessa luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa, 60 ° C pesua kestävin reaktiivivärein vaatetus- ja sisustuskäyttöön. Yritykseltä saa myös valmiit kodintekstiilit mm. keittiöpyyhkeet, tyynyliinat, kassit ja sieniliinat. Koko valmistusketju suunnittelusta toteutukseen löytyy saman katon alta Aitoosta.

Textile AD on ensimmäistä kertaa mukana messuilla. Virolainen yritys on erikoistunut mainostekstiilien painamiseen ja tuotevalikoima on monipuolinen. Siihen kuuluu mm. bannereita, erilaisia lippuja ja kuvaseiniä.

KIU Fabric Printing Studio on toinen virolainen yritys, joka on ensimmäistä kertaa mukana messuilla. KIU tarjoaa vaatteiden ja muodin tekijöille avaimet käteen -palvelua suunnittelusta painamiseen ja viimeistelyyn asti. KIU keskittyy muodin painamiseen sublimaatiotekniikalla, joka luo mahdollisuuden tuottaa melko pieniäkin eriä kestävästi.

Personoitujen urheiluvaatteiden tulostaminen on kasvava markkina. Kuva: Mimaki.
Array
Share: