Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paulig myy Nyhtökaura-brändinsä Valiolle

1.3.2022 10:23Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Nyhtökaura-brändi on ollut edelläkävijä kasvipohjaisissa elintarvikkeissa. Kuva: Gold&Green Foods.

Paulig suunnittelee luopuvansa kasviproteiiniin keskittyvästä Gold&Green-liiketoiminnastaan ja myy tämän brändin, aineettoman omaisuuden ja T&K-toiminnan Valiolle. Paulig käynnistää suunnitelman kaupan ulkopuolelle jäävien Gold&Green Foods -toimintojen vaiheittaisesta lopettamisesta.

Gold&Green Foods aloittaa yt-neuvottelut henkilöstönsä kanssa.

Gold&Green Foods tunnetaan Nyhtökaura-tuotteista. Seon ollut osa Pauligia vuodesta 2016. Paulig on tiedotteen mukaan tukenut tuotemerkin kehitystä ja investoinut sen tuotantoon, organisaatioon ja kansainväliseen kasvuun.

– Uskomme, että kasvipohjaiset ruokavaliot ovat kasvava trendi, ja jatkamme kasvun edistämistä Tex Mex-, mausteet ja snacks -tuoteryhmillämme. Vuosien aikana olemme investoineet Gold&Greenin kansainväliseen kasvuun, ja tuotteita on tällä hetkellä saatavilla 17 maassa. Emme ole kuitenkaan onnistuneet kasvattamaan liiketoimintaa kannattavasti, Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladau sanoo.

Valion kanssa tehty sopimus sisältää kaikki Gold&Green-brändin oikeudet, immateriaalioikeudet sekä tutkimus- ja kehitystyön. Gold&Green Foodsin tutkimus- ja kehitystiimi siirtyy osaksi Valion tiimiä 1.3.2022. Sopimus ei koske muita Gold&Green Foods toimintoja eikä Gold&Green Foodsin tuotantolaitosta Järvenpäässä.

– Gold&Green on edelläkävijä kasvipohjaisissa elintarvikkeissa ja uusien tuotteiden kehittämisessä, ja Valio on kehittänyt menestyksekkäästi kasvipohjaisen Oddlygood-tuotevalikoiman. Gold&Greenin tutkimus- ja kehitystiimi liittyy nyt tukemaan strategista tavoitettamme, jonka mukaisesti tähtäämme entistäkin vahvempaan asemaan kasvavilla kasviproteiinimarkkinoilla. Kehitämme yhdessä
Gold&Greenin tuotekehitysputken innovaatioita ja jatkamme brändin tarinaa, kertoo kasvuliiketoiminnoista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta.

Array
Share: