Paperisuora tehostaa monimediakampanjaa

27.11.2015 08:54Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Posti Brand Imagenery
Kuva Suomen Posti.

Paperisuoraa sisältävät monimediakampanjat toimivat tehokkaammin kuin kampanjat, joissa sitä ei käytetä. Tämä on tulos brittien Royal Mailin tekemästä tutkimuksesta, jossa oli mukana 400 mainostajan 1 200 multimediakampanjaa.

Tutkimuksesta kertoi Mediapäivillä tutkimuspäällikkö Leeni Kiikkilä Suomen Postista. Tämä ja muut tutkimukset myös osoittavat, että paperisuora toimii parhaiten muitten medioiden jälkeen käytettynä.

– Kun muut mediat herättelevät ja saavat huomaamaan, suora jättää parhaiten pysyvän muistijäljen ja aktivoi toimintaan, Kiikkilä sanoo.

Paperisuoran teho perustuu Kiikkilän mukaan siihen, että se saa vastaanottajan tuntemaan itsensä arvostetuksi ja luo tutkimusten mukaan tunnesidettä paljon enemmän kuin sähköinen suoramainonta. Kuluttajat pitävät Suomessakin sanomalehtiä ja tuotekuvastoja kaikkein mieluisimpina markkinointikanavina. Suoran suosio on viime vuosina kasvanut, kun taas verkon hakupalvelut ja sosiaalinen media ovat menettäneet suosiotaan.

– Paperilla voidaan vaikuttaa useampiin aisteihin kuin digitaalisella viestinnällä. Kuluttajat pitävät myös siitä, että printtimainonta on anonyymimpää eikä seuraa kuluttajien tekemisiä toisin kuin digitaalinen mainonta, Kiikkilä sanoo.

Share: