Paperin hinnat nousevat 10 % Britanniassa

2.12.2016 07:12Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: UPM Paper ENA.
Kuva: UPM Paper ENA.

Graafisten paperien hinnat tulevat nousemaan Britanniassa keskimäärin 10 % jo tammikuussa. Näin kertoo Printweek-lehti. Nousu johtuu ilmeisesti punnan heikkenemisestä, eikä Suomessa ole tiedossa vastaavia korotuksia.

Printweekin mukaan suurimmat paperin valmistajat ovat lähettäneet viime viikkoina kirjeitä paperitukkureille. Korotukset ovat viiden ja kymmenen prosentin välissä ja yleisin prosentti on kymmenen.

Merkkejä painopaperien hintojen noususta ei ole nähty muualla Euroopassa, ja valmistajat vetoavatkin Britanniassa useimmiten punnan heikkenemiseen Brexit-päätöksen jälkeen. Hintojen lasku on toistaiseksi jatkunut Euroopassa.

UPM raportoi viime osavuosikatsauksessaan, että tammi-syyskuussa 2016 sanoma- ja aikakauslehtipaperin hinnat olivat Euroopassa 3 % alemmat kuin vuonna 2015. Hienopaperien hinnat pysyivät keskimäärin samalla tasolla kuin vuonna 2015. UPM:n paperitoimitusten keskihinta euroina laski 2 % ENA-alueella.

Vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä sanoma- ja aikakauslehtipaperien hinnat Euroopassa laskivat UPM:n mukaan 3 % ja hienopaperien 4 % edelliseen neljännekseen verrattuna. Tähän vaikutti osittain Ison-Britannian punnan kurssin heikkeneminen.

Share: