Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperikuppien kierrätys vauhdittuu Euroopassa

14.9.2022 11:45Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Huhtamäki valmistaa kierrätettäviä brändättyjä paperikuppeja. Kuva: Huhtamäki.

Paperikuppien kierrätyksessä on vielä tekemistä Euroopassa, ja nyt Huhtamäki ja Stora Enso aikovat vauhdittaa sitä isossa mittakaavassa. Yritykset käynnistävät teollisen paperikuppien kierrätysohjelman, aluksi Benelux-maissa.

EU on asettanut paperi- ja kartonkipakkausten kierrätystavoitteeksi 85 % vuoteen 2030 mennessä. Paperiset kahvikupit ovat hyvää kierrätysmateriaalia, mutta ne on kerättävä talteen ennen kuin niistä voidaan tehdä uudelleen paperituotteita. Tätä varten Huhtamäki ja Stora Enso yhdistävät voimansa ja lanseeraavat kuppien keräysohjelman nimellä The Cup Collective.

Tämä kierrätysohjelma on sarjassaan ensimmäinen Euroopassa ja käynnistyy ensimmäiseksi Benelux-maissa. Ohjelman tarkoituksena on luoda paperikuppien keräykselle sekä kierrätykselle uudet standardit ja saada mukaan partnereita alan tuotantoketjusta.

Ensimmäiset keräysastiat tulevat ravintoloihin, kahviloihin, julkisiin rakennuksiin ja liikenneasemille Brysselissä ja Amsterdamissa. Tavoitteena on kerätä 500 miljoonaa paperikuppia kahden ensimmäisen vuoden aikana. Ohjelmaa toteuttaa brittiläinen Co-cre8-yritys, jolla on pitkä kokemus kierrätysohjelmien lanseerauksesta Euroopassa.

Array
Share: