Pakkausalalle oma uutispalvelu

1.3.2016 08:58Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Avauskuva-kyltti

Print&Media on avannut pakkausalan Packnews.fi-uutispalvelun 1.3. Palvelusta löytyy päivittäin uutisannos pakkausten maailmasta. Uutisemme käsittelevät esimerkiksi pakkaussuunnittelua ja -tuotteita, alan yrityksiä ja trendejä, sekä teknologiaa että alan tapahtumia.

Suomessa ei ole ollut pakkausalan uutissivustoa verkossa. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimivat yhteistyökumppanimme Packnews-sivustot. Kuitenkin pakkausala kasvaa kaikissa Pohjoismaissa, ja paljon tapahtuu sekä tekniikassa että markkinoilla.

Print&Media vastaa Packnewsin Suomen toiminnasta. Meidät tunnetaan laaja-alaisena graafisen viestinnän ammattilehtenä Suomessa, mutta Packnewsin myötä tuomme lehteemme huhtikuun numerosta alkaen lisämausteen esittelemällä uuden pakkausosion. Se tuo lehteen uutta mielenkiintoista sisältöä, vaikka olemme käsitelleet pakkausalaa jonkin verran jo aiemminkin.

Pakkaukset yhdistävät sopivasti koko graafista toimialaa: pakkauksia tehdään lähes kaikilla painotekniikoilla ja myös sekä brändit että suunnittelijat työskentelevät pakkausten parissa päivittäin. Pakkauksissa on sopiva sekoitus tekniikkaa, luovuutta, markkinointia ja myyntiä.

– Kasvavan pakkausalan trendejä ovat tällä hetkellä niin sanotut aktiiviset pakkaukset ja älypakkaukset, jotka tuovat pakkaukset eloon yhdistämällä ne interaktiivisesti verkkoon. Biopakkaukset ovat myös kuuma trendi. Esimerkiksi kartongin ja biomuovien yhdistelmät ovat mielenkiintoinen alue seurata. Pohjoismailla on huima potentiaali biopakkauksissa, sillä olemmehan pääosin metsää. Puu biomateriaalin uusiutuvana raaka-aineena on iso mahdollisuus, sanoo Print&Median kustantaja Jarkko Hakola.

– Myös pakkausten digitaalinen painotuotanto, esimerkiksi etiketeissä ja tuotepakkauksissa, tulee lisääntymään, kun personoidut ja kohdennetut pakkauskampanjat saavat enemmän jalansijaa isojen brändien tuotemarkkinoinnissa. Brändeillä on tarve puhutella kuluttajaa uudella tavalla ja tuotepakkaukset ovat siihen mainio keino, Hakola sanoo.

Kannattaa siis tutustua tuoreisiin Packnews.fi-sivuihimme. Tilaamalla sivuston uutiskirjeen, tulet saamaan viikoittain uutisia, joiden avulla voit seurata, mitä tällä kasvumarkkinalla tapahtuu.

Share: