Pakkauksiin laajennettua todellisuutta

11.2.2016 07:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Poplaulaja Ariana Granden uuden hajuveden pakkaus antaa Blibbarin avulla vuorovaikutteista sisältöä laulajan faneille.
Poplaulaja Ariana Granden uuden hajuveden pakkaus antaa Blibbarin avulla vuorovaikutteista sisältöä laulajan faneille.

Pakkausratkaisutoimisto Linkit Concept Oy tarjoaa laajennettua todellisuutta (AR) pakkauksiin yhteistyössä Blipparin kanssa. Sovelluksen avulla pakkauksen vastaanottajalle voidaan tarjota digitaalista sisältöä ja interaktiivisia kokemuksia verkon kautta.

Linkit Concept Oy on vuonna 2012 toimintansa aloittanut suomalainen pakkausratkaisutoimisto, joka tuottaa brändin omistajille avaimet käteen -kokonaispakkausratkaisuja. Linkit on nyt aloittanut yhteistyön laajennetun todellisuuden sovelluksen Blipparin kanssa. Sitä käyttää maailmassa 50 miljoonaa älypuhelimen omistajaa.

Pakkaukseen ei tarvitse tässä tekniikassa laittaa QR-koodimaista lisätunnistetta, kertoo Linkit Conceptin toimitusjohtaja Leena Kauppi.

– Blipparin kuvantunnistusteknologia on niin kehittynyt, että se kykenee tunnistamaan kaikkia erilaisia muotoja. Pakkauksessa sovellus tunnistaa esimerkiksi brändin logon, joka avaa sisällön, Kauppi sanoo.

Pakkauksesta muodostuu tekniikan avulla viestintäkanava, jolla kuluttajalle voidaan tarjota rajoittamaton määrä informaatiota ja viihdettä. Samalla pakkauksen vastaanottajan käyttäytymisestä saadaan tarkkaa dataa, jota voidaan hyödyntää markkinoinnissa.

Share: