Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paitapainaja Natualle GOTS-sertifikaatti

23.1.2024 10:35Uutiset » Tuotteet ja palvelut
GOTS on maailman arvostetuin luomutekstiileille myönnettävä vastuullisuussertifikaatti. Kuva: Natua.

Paitapainotoimija Natualle myönnettiin marraskuussa 2023 tekstiilialan tunnetuin GOTS-sertifikaatti. GOTS-sertifoituja tuotteita valmistavia yrityksiä on Suomessa vain kourallinen. Natua on Suomen ensimmäinen paitapainotoimija, jolle tämä tunnustus myönnettiin.

Natuan kokoiselle pk-yritykselle tunnustus on harvinaislaatuinen, sillä muita tekstiilialan yrityksiä, jotka sertifioituja GOTS-tekstiilejä ovat voineet Suomessa tuottaa ja myydä, ovat muun muassa Fiskars, Luhta ja Finlayson.

GOTS on maailman arvostetuin luomutekstiileille myönnettävä vastuullisuussertifikaatti, joka varmistaa sekä luonnon että ihmisten kunnollisen kohtelun aina puuvillapelloilta tehtaisiin. Täydellisessä GOTS-ketjussa GOTS kattaa myös tekstiilin merkkauksen.

GOTS-sertifikaatin myöntämisen myötä Natua on ilmoittanut olevansa Suomen ensimmäinen virallinen Stanley/Stella Official Dealer -kumppani. Kumppanuus vahvistaa Natuan ja vaatevalmistaja Stanley/Stellan jo 10 vuotta jatkunutta yhteistyötä entuudestaan.

Belgialaisen vaatevalmistaja Stanley/Stellan laaja vastuullisten tekstiilien tuotevalikoima tarjoaa vaatevaihtoehtoja kaikenikäisille. Valmistajan erikoisuus on se, että Stanley/Stellalla ei ole lainkaan maahantuojia, ainoastaan jälleenmyyjäkumppaneita. Kaikki heidän tuotteensa myös myydään brändättäviksi, esimerkiksi henkilökunnan työasuiksi, jälleenmyyntiin tai vaikka fanituotteiksi. Natua merkitsee Stanley/Stella-tuotteet ekologisin painomenetelmin ja nyt ne saa myös GOTS-sertifioituina omilla kustomoiduilla painatuksilla.

– Olemme ylpeitä pitkästä yhteistyöstämme Stanley/Stellan kanssa ja sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme koko tuotantoketjun läpi todennetut vastuulliset painetut tai brodeeratut vaatteet. GOTS-sertifikaattimme on osoitus tästä sitoutumisesta. Se auttaa meitä erottumaan markkinoilla, jossa suurin osa suomalaisista yrityksistä myy pääasiassa epämääräisen valmistushistorian omaavia, tehotuotettuja vaatteita, kertoo Miitre Virtanen, toinen Natuan kahdesta perustajayrittäjästä.

Paitapaino Natuan yrittäjä Miitre Virtanen. Kuva: Natua.
Array
Share: