Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Painovärien tiukka tarjontatilanne jatkuu

19.10.2021 10:42Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Koronapandemia on heikentänyt painovärien saatavuutta. Kuva: Sun Chemical.

Painovärien saatavuus on maailmassa vaikeutunut ja hinnat nousseet jyrkästi. Painovärien valmistajien tilannetta vaikeuttavat edelleen pula raaka-aineista, niiden hintojen nousu ja rahtikustannusten merkittävä nousu.

Painoväritehtaita on myös välillä ollut kiinni onnettomuuksien ja sääolojen takia, mikä sekin on supistanut värien tarjontaa.

Värien raaka-aineiden saatavuus on ollut tiukkaa jo muutaman vuoden ajan. Ongelmat alkoivat jo ennen koronapandemiaa, ja ovat pahentuneet pandemian aikana, sanoo suurimman painovärien valmistajan Sun Chemicalin tarjontaketjun johtaja Jeffrey Shaw Inkworld-lehdelle.

Tiukan tilanteen vuoksi värien valmistajat ovat tehneet jatkuvasti hintojen korotuksia tänä vuonna ja varoittaneet värien saatavuusongelmista. Valmistajat eivät usko tilanteen parantuvan nopeasti.

INX International Ink -yrityksen toimitusjohtaja John Hrdlick sanoo lehdelle, että tarjontatilanne voi parantua ensi vuonna viimeistään toisella neljänneksellä, mutta kuljetusongelmat voivat jatkuva paljon pidemmälle ensi vuoteen.

Tuotanto-ongelmien kanssa painivat sekä värejä valmistavat yritykset että digipainolaitteiden toimittajien omat väritehtaat.

Konica Minolta tuottaa itse digipainokoneidensa Simitri-toonerivärit. Yritys on kärsinyt yleisten alan ongelmien lisäksi myös Japanin Tatsunon väriaineinetehtaallaan elokuussa tapahtuneesta räjähdyksestä, jonka takia tehdas on ollut suljettuna. Myös toisella Kofun tehtaalla oli varotoimenpiteenä tuotantokatko. Nämä katkot ovat aiheuttaneet toimituksissa viivästymiä, joiden odotetaan tiedotteen mukaan helpottavan marraskuun lopussa.

Array
Share: