Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Painoväreihin lisää vihreämpiä vaihtoehtoja

18.2.2022 11:13Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Painovärien valmistajat ovat kehittäneet arkkipainamiseen ympäristöystävällisempiä värejä, jotka vastaavat brändien vastuullisuusvaatimuksiin. Kuva: Heidelberg.

Painovärien valmistajat ovat viime aikoina tiedottaneet lähinnä hinnankorotuksista, mutta yrityksillä on kyllä positiivistakin kerrottavaa. Suuret valmistajat ovat tuoneet markkinoille entistä ekologisempia värejä, jotka usein ovat vesipohjaisia.

Uusien värien kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, ja uutuudet muuttavat tuotantoa vähitellen. Isot valmistajat kehittävät tosissaan ympäristölle ystävällisiä värejä, sillä niille on kysyntää. Painotuotteiden ostajat kyselevät jo vastuullisempien värien perään. Viime ja tänä vuonna markkinoille tuli monia uusia vaihtoehtoja.

Offsetpainamiseen uusi värivaihtoehto

Heidelberg ja PURe inks Europe ovat tehneet Eurooppaa koskevan yhteistyösopimuksen ympäristöystävällisten offsetvärien tarjoamisesta asiakkaille. Heidelberg tulee myymään näitä värejä PUREe-brändillä. Värien avulla kaupalliset ja pakkauspainajat voivat lisätä tuotantonsa vastuullisuutta. Värejä tarjotaan yhdessä Heidelbergin Saphira-tarvikkeiden kanssa. Asiakkaille tarjotaan värien käyttöönotossa opastusta ja koulutusta.

PURe-värit ovat alhaisen migraation värejä ja niissä yhdistyvät Heidelbergin mukaan perinteisten ja UV-värien edut. Värien avulla painotalot ja asiakkaat voivat saavuttaa vastuullisuustavoitteitaan.

Elintarvikkeiden pakkauksiin uusi offsetväri

Hubergroup on lanseerannut uuden värin offset-arkkikoneisiin. MGA Contact -väri soveltuu elintarvikepakkausten sisäpintaan painamiseen. Käyttämällä sitä yhdessä Hubergroupin vesipohjaisen pinnoitteen kanssa saadaan aikaan suoraan elintarvikekosketukseen soveltuva pinta, johon ei tarvita lisäbarrieerikerrosta.

Uusi väri on hyväksytty käytettäväksi elintarvikkeiden suoraan kontaktiin. Sen väriavaruus ja värin valonkesto ovat samoja kuin perinteisellä offsetvärillä. Väri soveltuu suoraan nykyisille koneille eikä vaadi muutoksia koneissa. Väri soveltuu ominaisuuksiltaan myös hyvin kierrätykseen.

Vesipohjainen väri pakkauksiin

Flint Group on tuonut markkinoille vesipohjaisen AquaCode-värisarjan pakkauspainamiseen. Ympäristöystävällinen värisarja soveltuu moniin tarkoituksiin aaltopahvin painamisesta aseptisiin pakkauksiin saakka. Valmistajan mukaan nämä värit parantavat painolaatua, vähentävät hukkaa ja mahdollistavat nopeamman painamisen. Siksi niiden avulla voidaan saada aikaan merkittäviä säästöjä.

Flint Groupin mukaan värit on kehitetty vastaamaan brändien kasvavia vastuullisuusvaatimuksia ja niistä on saatu hyviä kokemuksia testeissä.

Vesipohjaisia värejä paperille ja kartongille

Siegwerk on kehittänyt uuden sukupolven värejä paperille ja kartongille painamiseen. UniNature-värisarja on vesipohjainen ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille väreille. Nämä uudet värit ja pinnoitteet eivät myöskään heikennä paperin ja kartongin kierrätettävyyttä.

Siegwerkin mukaan UniNature-värit tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja kestävyyden. Ne eivät vaadi tuotantoprosessien muuttamista ja mahdollistavat korkean painamisen nopeuden sekä päällystetyllä että päällystämättömällä paperilla. Kotkamills käytti näitä värejä tuottaessaan täysin kierrätyskelpoisen kahvikupin.

Vastuullisempi uusi LED UV värisarja

Sun Chemical on lanseerannut uudistetun ja parannetun SunWave Lumina UV -värisarjan. Uudet värit soveltuvat kaupalliseen arkkipainamiseen ja ovat entistä ympäristöystävällisempiä. Ne täyttävät Pohjoismaisen Ympäristömerkin ja EuPIA:n vaatimukset.

Uudet värit täyttävät myös Ingeden vaatimukset värien kierrätettävyyden suhteen. Ne soveltuvat kaiken tyyppisille arkkipainokoneille ja standardoituun offsetpainamiseen. Värit tarjoavat korkean painolaadun ja erittäin hyvän kuivumisen energiaa säästäen sekä yksipuoleisessa että kaksipuoleisessa painamisessa.

Reino Lantto

Hubergroup on lanseerannut uuden värin offset-arkkikoneisiin. MGA Contact -väri soveltuu elintarvikepakkausten sisäpintaan painamiseen. Kuva: Hubergroup.
Share: