Painola aloittaa 3D-tulosteiden myynnin

11.9.2018 07:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Painolan toimitusjohtaja Johanna Saarinen ja 3DTechin Tomi Kalpio tekevät yhteistyötä. Kuva: Painola.

Turkulainen painotalo Painola aloittaa 3D-tulosteiden myynnin yhteistyössä 3DTechin kanssa. Painolassa uskotaan, että juuri personointi on se, mikä asiakkaita kiinnostaa.

Painolan toimitusjohtaja Johanna Saarinen ja 3DTechin yksi perustajista Tomi Kalpio ovat päättäneet yhdistää voimansa ja tuoda asiakkaiden käyttöön sekä perinteisen printtiosaamisen että viimeisimmän kolmiulotteisen tulostustaidon. Alkuvuoden mittaan viritelty yhteistyö on nyt vaiheessa, jossa päästään kertomaan ja keräämään asiakkaiden toiveet ja tarpeet 3D-tulostuksen suhteen.

– Päätimme laajentaa Painolan repertuaaria 3D-tulostukseen eikä vähiten siksi, että sitä on kyselty meiltä. Emme kuitenkaan pidä tarpeellisena hankkia 3D-tulostinta itse, kun kerran alan parasta asiantuntemusta on saatavilla läheltä, Saarinen kertoo.

3D-tulostus on viime vuosina kehittynyt valtavin harppauksin samalla, kun sen kustannukset ovat laskeneet. 3D-tulostamalla tehdään muun muassa varaosia, joita ei muualta saa, osia rikkoutuneiden tilalle, pienoismalleja sekä pieniä proto- ja tuotantosarjoja.

– 3D-tulostuksen etuina ovat mahdollisuus personointiin sekä se, että tulostusmateriaali on lähellä valmistettua ja menetelmällä tuotteet saadaan nopeasti käyttöön, Kalpio sanoo.

Painolassa uskotaan, että juuri personointi on se, mikä asiakkaita kiinnostaa. Saarisen mukaan yrityksissä tiedetään hyvin, että markkinoinnissa käytettävien printtituotteiden on oltava persoonallisia, erottuvia ja huippuhyviä, mutta joskus kaivataan senkin lisäksi vielä extra wau-elementti, joka voi olla vaikka printtituotteen lisänä tai erikseen tuotettu 3D-tuloste.

Painola on 1982 perustettu perheyritys. Piispanristillä sijaitseva painotalo toimittaa tuotteita ympäri Suomen. Painola työllistää 15 ihmistä ja vuotuinen liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa. Vuonna 2013 perustetun 3DTechin toimitilat sijaitsevat Salossa ja Turussa. Yritys tuo vuoden vaihteessa markkinoille ensimmäisen oman tuotteen, 3D-tulostimen erikoissovelluksiin.

Share: