Otavalle Digital First -kustannusohjelma

7.9.2020 15:39Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Otava on saanut uuteen ohjelmaan uusia kirjailijanimiä, kertoo liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani. Kuva:Otava.

Kustannusosakeyhtiö Otavalla on uusi Digital First -kustannusohjelma, jossa kirjat julkaistaan vain ääni- ja sähkökirjoina. Kokeilulla halutaan reagoida kulutustottumuksiin, jossa varsinkin äänikirjojen kulutus on jo pitkään ollut voimakkaassa kasvussa.

Tähän asti ääni- ja sähkökirjat ovat aina kulkeneet painetun kirjan rinnalla, mutta Otavan uudessa Digital First –kustannusohjelmassa teokset julkaistaan ensisijaisesti vain ääni- ja sähkökirjoina. Digital First –kustannusohjelma on luotu täydentämään ja rikastuttamaan Otavan perinteistä kustannusohjelmaa, eikä se vaikuta painettuna ilmestyvien kirjojen määrään.

Digital First -kokeilun tarkoituksena on tuoda aiempaa nopeammin ja ketterämmin uutta sähköistä sisältöä kirjojen striimauspalveluihin, jotka ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan suomalaisten keskuudessa.

Ensimmäinen Digital First -kirjasesonki keskittyy lifestyle-henkisiin tietokirjoihin. Kustannusohjelmasta vastaa Otavan liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani.

– Digital First –kustannusohjelmassa panostamme siihen, että saamme nopeasti tuotua markkinoille kuluttajia kiinnostavaa sisältöä. Kynnys kokeilla uusia ja erilaisiakin juttuja on matalampi kuin painetun kirjan puolella, Al-Ani toteaa.

Share: