Otava alkaa julkaista Muumi-kirjoja

2.6.2020 13:32Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Uusi Muumien tuoteperhe sisältää Tove Janssonin alkuperäisiä kuvituksia. Kuva: Moomin Characters.

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tammikuussa 2021 ensimmäisen Muumi-kirjansa alkuperäisellä Tove Janssonin kuvituksella. Suomalaisen kirjailijan kirjoittamia Muumi-kirjoja sekä Muumi-teemaisia puuhakirjoja ja muistikirjoja ilmestyy tulevien vuosien aikana Otavalta useita kymmeniä.

Kirjat ovat osa lukemiseen ja kirjoittamiseen innoittavaa monivuotista kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins. Moomin Charactersin lisäksi muita projektin yhteistyökumppaneita ovat Unicef, Suomen Punainen Risti ja Svenska folkskolans vänner ry.

– Olemme todella iloisia siitä, että saimme kumppaniksemme tähän hankkeeseen Suomen suurimman kirjankustannusalan toimijan Otavan. Otavassa ymmärretään Tove Janssonin arvomaailmaa ja osataan luoda uusia, lasta kunnioittavia tarinoita Tove Janssonin alkuperäisen kuvituksen pohjalta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tarinat luodaan Toven kuvituksista ammentaen näin uniikilla tavalla, kertoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

– Kunnioitamme suomalaisen kirjailijan kirjoittamissa uusissa tarinoissa Muumi-filosofiaa ja Tove Janssonin vahvaa, alkuperäistä kuvitusta. Tarinoihin kiedotaan tärkeitä teemoja kuten ystävyys, rohkeus ja itsensä hyväksyminen. Eli juuri niitä asioita, jotka olivat tärkeitä Tove Janssonille, kertoo Otavan lasten- ja nuortenkirjojen kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio.

Uusi Muumien tuoteperhe tulee sisältämään Muumi-kirjoja kaikenikäisille lukijoille ja osa tuotteista tulee olemaan saatavilla myös ääni- ja e-kirjamuodossa.

Muumi-kirjoja ovat aikaisemmin julkaisseet Tammi ja WSOY.

Share: