NorjaWire laajentaa laminointiin

18.1.2018 11:38Uutiset » Tuotteet ja palvelut
NorjaWireen wiresidontalaite ja oppimissopimuskoulutuksessa oleva Tomi Norja vasemmalla, Jari Norja oikealla. Kuva: NorjaWire.

Kirjasitomo NorjaWire laajentaa toimintaansa laminointiin tammikuussa. Yritys on investoinut myös automaattikalustoon kalenterisidonnassa tuotannon tehostamiseksi.

NorjaWire on vuonna 2003 perustettu yritys, joka siirtyi viime vuonna Leppävedelle omiin toimitiloihin. Uusissa tiloissa on myös täysautomaattinen Rilecartin toimittama kalenterilinjasto. Toimitusjohtaja Jari Norjan mukaan se on ilmeisesti ainoa laatuaan Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Norjan näkee wiresidonnan suosion jälleen kasvavan talouden kasvaessa. Yrityksen liikevaihto nousi vuonna 2017 noin 10 prosenttia ja tänä vuonna tähtäimessä on hallittu 5 prosentin kasvu.

Kalenterien wiresidonta on Norjan mukaan yrityksen tärkein tuote, ja paljon tehdään myös yritysten muistikirjoja ja oppikirjoja. Muovispiraalisidontaa tehdään myös, mutta sen suosio on vähentynyt.

Päätös omaan laminointiin panostamisesta tehtiin, kun monivuotinen yhteistyökumppani Lamidoll lopetti toimintansa Jyväskylässä. Jatkossa NorjaWire pystyy tekemään itse kansien laminointia. Tuotanto tehostuu, kun laminointi ja sidonta voidaan tehdä samassa talossa.

– Kysymys on ensi sijassa nykyisten asiakkaiden palvelemisesta, mutta haemme myös uusia asiakkaita, Norja sanoo.

Markkinoilla on todennäköisesti tilaa, sillä useita viimeistelyalan yrityksiä on lopettanut toimintansa. Esimerkiksi Grafikiilto meni konkurssiin vuonna 2016.

Reino Lantto

Share: