Nordic Label panostaa älykkäisiin etiketteihin

31.3.2021 14:48Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Nordic Labelin älyetikettien tuotanto perustuu digitaaliseen painamiseen ja pilvessä toimivaan ohjelmistoratkaisuun. Kuva: Xeikon.

Nordic Label Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa ja asiakaskuntaansa investoimalla Xeikonin älyetikettien tuotantoratkaisuun. Sen avulla voidaan tuottaa yksilöllisiä älykkäitä etikettejä, jotka sisältävät QR-koodin, RFID-tagin tai NFC-yhteyden. Etiketit mahdollistavat vuorovaikutuksen ja tietojen keruun tuotteen liikkumisesta markkinoilla.

Nordic Label on Suomen suurimpia etikettien tuottajia. Yritys on ottanut käyttöön Xeikonin ‘Track and Trace’-ratkaisun, joka toimii digitaalisella painokoneella. Nordic Label aloitti digitaalisen painamisen viisi vuotta sitten, ja nyt tekniikka mahdollistaa myös älyetikettien tarjoamisen.

– Xeikonin älyetikettiratkaisu on mullistava, helposti käyttöön otettava ja helppokäyttöinen. Brändit ovat nyt yhtä kiinnostuneita älyetikettien mahdollisuuksista kuin mitä me olemme. Osallistuimme asiakkaamme Vellamon kanssa juuri Xeikon Café -projektiin, jossa esittelimme yhdessä UPM Raflatacin ja Magic Addin kanssa älyetikettien monia etuja, sanoo Nordic Labelin tuotantojohtaja Marko Rintanen.

Älyetikettien avulla voidaan kommunikoida asiakkaiden kanssa kaksisuuntaisesti. Niitä tarvitaan myös tuotesuojauksessa ja logistiikassa.

Jokaisella etiketillä on uniikki koodi

Xeikonin Track and Trace- ratkaisussa jokaiselle pakkaukselle ja etiketille annetaan uniikki digitaalinen identiteetti kuvan, tekstin, numeron tai viivakoodin avulla. Xeikonin uusimmalla 7.0 versiolla toimivassa X-800 -työnkulkuohjelmistossa tämä uniikki identiteetti yhdistetään muuttuvan datan painamiseen turvallisesti. Koodi tallentuu pilvipalveluun ja se voidaan skannata tavallisilla laitteilla kuten älypuhelimella. Palvelussa voidaan liittää koodi etikettien suunnitteluun, ja sen avulla voidaan seurata tuotteen kulkua.

– Järjestelmän käyttöönotto sujui hyvin. Nyt voimme ladata muuttuvaa dataa pilvestä automaattisesti. Koodit tuotetaan meille. Uusi palvelua auttaa meitä pysymään teknisen kehityksen kärjessä, sanoo Rintanen.

Älyetikettien avulla voidaan tuottaa lisäarvoa asiakkaille, sanoo Nordic Labelin tuotantojohtaja Marko Rintanen. Kuva: Xeikon.
Share: