Näköislehtien suosio kasvanut

6.3.2018 11:53Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Sanoma- ja aikakauslehtien lukeminen viikoittain eri lukuvälineillä 2011–2017. Graafi: KMT.

Suomen suurimpien sanomalehtien näköislehtien lukeminen on kasvanut vuodessa 31 %. Lehtien digitaalisten versioiden lukeminen on muutenkin kasvanut, mutta painettu lehti on edelleen ylivoimaisesti suosituin lukutapa KMT-tutkimuksen mukaan.

KMT seuraa jatkuvasti suomalaisten lukemistapoja ja -välineitä. Painettuna lehteään lukee viikoittain 77 % ja digitaalisena 64 % kyselyn vastaajista. Painetun lehden lukeminen on vähentynyt viime vuosina, mutta se on edelleen suosituin lukutapa. Digitaalisen lukemisen välineistä matkapuhelin on nyt ohittanut tietokoneen ja tabletin.

Syksyllä 2016 aloitettu Kärkimedialehtien (Suomen 32 suurinta sanomalehteä) näköislehtien lukemiskysymys raportoidaan nyt kolmatta kertaa. Näköislehtien lukeminen on kasvanut 31 % vuoden aikana Kärkimedian lehdissä.

Lukutapojen monipuolistuessa suomalaiset tilaavat kuitenkin edelleen uskollisesti lehtiä. Vastaajista 66 %:lla on painetun sanomalehden tai digitaalisen sisällön tai näiden yhdistelmän maksettu tilaus ja 62 %:lla vastaava aikakauslehden maksettu tilaus.

Kysyttäessä lähes puolet vastaajista katsoo olevansa pääasiassa perinteisen median käyttäjiä, jotka seuraavat asioita myös verkkomedioista. Alle 20-vuotiaista 58 % luokittelee itsensä pääasiassa verkkomedioita käyttäviksi. Yli 50-vuotiaista 88 % pitää itseään pääsiassa perinteisiä medioita käyttävinä.

Share: