Muovittomia pakkauskartonkeja lanseerataan lisää

1.6.2018 09:36Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Metsä Board.

Muovittomien ja täysin kierrätettävien pakkauskartonkien kehitystyötä tehdään laajalla rintamalla, ja uusia vaihtoehtoja on tullut markkinoille. Niitä ovat kehittäneet mm. Huhtamäki, Kotkamills ja Metsä Board.

Muovittomissa elintarvikepakkausten kartongeissa tavallinen muovista tehty suojakerros (barrieeri) on korvattu biopohjaisella suojakerroksella. Tämä tekee pakkauksesta täysin kierrätyskelpoisen.

Kotkamills on nyt lanseerannut AEGLE Barrier Plus -pakkauskartongin. Se soveltuu erityisesti rasvaisten ruokien, kolmioleipien, leipomotuotteiden ja pakasteiden pakkausmateriaaliksi. AEGLE-tuotteet eivät sisällä muovia tai terveydelle haitallisia fluorokemikaaleja tai vahoja. Niiden suojakerros perustuu vesipohjaiseen polymeeridispersioon.

Metsä Board tuo markkinoille uuden MetsäBoard Pro FSB EB1 ecobarrier-kartongin. Innovatiivinen, erityisellä barrier-käsittelyllä varustettu kartonki on biopohjainen, kierrätettävä sekä biohajoava. Se on kehitetty erityisesti tarjoilupakkauksia varten. Ympäristöystävällisyyden lisäksi uusi tuote tarjoaa myös painatus- ja jalostushyötyjä. Kartonki on täysin biopohjainen ja biohajoava, eikä sisällä fluorokemikaaleja. Uusi kartonki soveltuu elintarvikkeille, jotka vaativat enintään tason 5 KIT-arvon rasvankestossa.

Huhtamäki on kehittänyt uuden muovittoman tarjoilupakkauksen yhdessä Södran ja Saladworks-yrityksen kanssa. Kehitystyötä on tehty EU:n rahoittamassa Fresh-ohjelmassa. Uutta pakkausta kokeillaan Britanniassa. Pakkauksessa käytetään Södran kehittämää Durapulp-kartonkia.

Muovittomien kartonkien kysyntään pyrkii vastaamaan myös Colombier-yhtiön uusi perusteellisesti uusittu päällystyskone, joka käynnistyy kesäkuussa Pyhtäällä entisissä Stockforsin tehdastiloissa. Koneella tehdään muovitonta vesipohjaista päällystystä kartongeille.

Share: