Munkenilta supervalkoinen design-paperi

14.3.2016 08:01Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Munken-Kristall_Image

Paperitehdas Arctic Paper tuo markkinoille supervalkoisen Munken Kristall -hienopaperin neljänneksi sävyksi Munken Design -valikoimaan. Paperia myy Suomessa Papyrus.

Munken Kristall vastaa tiedotteen mukaan markkinoilla lisääntyneeseen korkean valkoisuuden ja vaaleuden omaavien hienopapereiden tarpeeseen. Aiemmin nämä ominaisuudet ovat jo olleet Munken Polarilla, mutta nyt valkoisuus on viety vielä pidemmälle. Tuotekehittely on alkanut Munkendalin paperitehtaalla jo vuonna 2013.

Munken Kristallin luomisessa päämääränä on ollut enemmän kuin ainoastaan korkean CIE-valkoisuuden omaava paperi. Verrattuna Munken Polariin, jonka CIE-valkoisuus on 145, Munken Kristallin valkoisuus 155 ei ole erityisen korkea. Toivotuimman valkoisuuden saavuttamiseksi on sen sijaan kiinnitetty enemmän huomiota sopivan korkeaan ISO-standardin mukaisen vaaleusasteeseen sekä optimaaliseen valkoisen sävyyn (LAB). Näiden arvojen hyvällä tasapainolla on saatu luonnollinen ja lämmin ulkonäkö, jota korkea valkoisuus korostaa.

Kaikilla Munken-vakiotuotteilla on EU Ecolabel -merkki ja vastuullisen metsätalouden FSCTM-sertifikaatti. Papereita valmistaa ruotsalainen Arctic Paper-yhtiö. Suomessa Munken-papereita myy Papyrus.

Share: