Mimaki esitteli ensimmäisen 3D-tulostimensa Fespassa

24.5.2017 13:16Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Mimakin tekstiilitulostimia Fespa-messuilla. Kuva: Mimaki.

Mimaki esitteli prototyypin ensimmäisestä 3D-tulostimestaan Fespassa. Esillä oli muitakin uutuustuotteita, ja yritys katsoo messujen olleen sille kaikkien aikojen paras mielenkiinnon ja palkintojen suhteen.

Mimakin mukaan 3D-prototyyppitulostin 3DUJ-P herätti paljon huomiota messuilla. Sen odotetaan olevan kaupallisesti saatavilla myöhemmin tänä vuonna.

Mimakin 3D-mustesuihkutulostin on yrityksen mukaan maailman ensimmäinen täysin värillinen mallintamisratkaisu. Laite tukee jopa 10 miljoonaa värisävyä, ja sillä pystytään saavuttamaan 84 % Fogra39L-väriavaruudesta. Tulosteiden maksimikoko on 500 x 500 x 300 millimetriä. Laitteessa käytetään kirkasta väriä ja vesipohjaista tukiainetta, joka voidaan pestä pois.

Yrityksen mukaan myös uusi korkean nopeuden suoratekstiilitulostin Tiger-1800B otettiin hyvin vastaan. Laitteessa on aikaisemmin käytetty reaktiiviväriä ja nyt se esiteltiin ensimmäistä kertaa sublimaatioväreillä toimivana. Uuden laitteen osti ensimmäisenä espanjalainen tekstiilialan yritys. Myös EDP-palkinnon saanut tekstiilitulostinTx300P-1800 ja Tx300P-1800B herättivät paljon huomiota. Näissä laitteissa voidaan käyttää samanaikaisesti sekä pigmentti- että sublimaatiovärejä.

Share: