Metsä Boardille lisää kartonkikapasiteettia

15.4.2016 10:05Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Husumin tehtaan taivekartonkikone.
Husumin tehtaan taivekartonkikone.

Metsä Board panostaa tarjoilupakkaamiseen. Husumin tehtaalla Ruotsissa on vihitty käyttöön uusi kartonkikone, joka lisää kapasiteettia 400 000 vuositonnia. Metsä Board suuntaa koneen uuden tuotannon Amerikkaan sekä tarjoilupakkaamiseen maailmanlaajuisesti.

Huomattavien rakennemuutosten jälkeen Husum on kartonkiin ja selluun keskittyvä tehdasintegraatti. Tehdas on myös merkittävä paikallinen työllistäjä. Reilun vuoden aikana läpivietyyn 170 miljoonan euron investointiohjelmaan kuuluvat uusi Valmetin toimittama taivekartongin tuotantolinja sekä parannuksia tehdasalueen sellutehtaalla ja satamassa.

”Husumin tehtaalla on käytössään paras mahdollinen teknologia, työtekijöiden taitotieto sekä ihanteellinen sijainti rannikolla, missä tehtaalla on oma satama. Nämä tekijät tukevat myös asiakkaidemme menestymistä”, toteaa Mika Joukio, Metsä Boardin toimitusjohtaja.

Viime marraskuussa Metsä Board ilmoitti lisäksi investoivansa Husumin tehtaalla 38 miljoonaa euroa uuteen ekstruusiopäällystyslinjaan ja siihen liittyvään infrastruktuuriin. Tämä linja otetaan käyttöön vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Investoinnin avulla yritys parantaa edelleen tarjoomaansa ruoka- ja tarjoilupakkausloppukäyttöihin.

Share: