Metsä Board käynnisti ekstruusiopäällystyslinjan

26.4.2017 09:22Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Metsä Boardin Carta Dedica -kartongilla tehtyjä pakkauksia.

Metsä Board on käynnistänyt uuden ekstruusiopäällystyslinjansa Husumin tehtaalla Ruotsissa. Linja palvelee maailmanlaajuisia tarjoilupakkausmarkkinoita.

Uusimmalla teknologialla varustetun päällystyslinjan vuosikapasiteetti on 100 000 tonnia.

Metsä Boardin PE-päällystetyt kartongit vastaavat tiedotteen mukaan tarjoilupakkausmarkkinoiden tiukkoihin vaatimuksiin muun muassa tuoteturvallisuuden, puhtauden ja tuotteen suojauksen osalta. Puhtaasta, uusiutuvasta ensikuidusta valmistetut kartongit tarjoavat vaihtoehdon muoville kuppien, lautasten ja muiden myyntipisteestä mukaan otettavien tarjoilupakkausten valmistukseen sekä pakasteiden pakkauksiin. Ne tuovat etuja myös muihin kuluttaja- ja tarjoilupakkauksiin. PE on yleisimmin käytetty suoja kosteutta ja vettä vastaan ruoka- ja tarjoilupakkauksissa.

– Hyödynsimme uusien PE-päällystettyjen kartonkien kehittämisessä laajaa asiantuntemustamme kartonginvalmistuksesta ja uusinta teknologiaa. Husumin integraatti on meille selkeä etu. Hankimme puun läheltä tehdasta ja valmistamme sellua, kartonkia ja ekstruusiopäällystettyä kartonkia saman katon alla ja lisäksi meillä on oma satama. Siksi kuljetusten tarve pysyy mahdollisimman pienenä. Se myös tehostaa toimitusketjua ja edistää kestävää kehitystä, mikä on tärkeää meille ja asiakkaillemme, sanoo toimitusjohtaja Mika Joukio.

Investoinnin arvo oli 38 miljoonaa euroa. Metsä Boardilla on Husumin tehtaalla myös 270 000 tonnin tehokas lainerikartonkikone sekä Euroopan nykyaikaisin taivekartonkikone, joka otettiin käyttöön vuoden 2016 alussa. Sen vuosikapasiteetti on 400 000 tonnia.

Metsä Board jatkaa myös biopohjaisten materiaalien ja muiden innovatiivisten barrier-ratkaisujen kehittämistä.

Share: