Mediatalot laajentavat uusiin palveluihin

4.10.2017 07:10Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Kuva: Suomen Messupromoottorit.

Isot mediatalot laajentavat toimintaansa erilaisiin palveluihin, jotka liittyvät enää löyhästi julkaisemiseen. Ohjelmistotalojen ohella mediatalot ovat hankkineet mm. messujen ja muuttojen järjestäjiä. Mediataloja näyttävät kiinnostavan erityisesti asumiseen ja rakentamiseen liittyvät palvelut.

Uusin uutinen tällä saralla on se, että Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj on 3.10.2017 ostanut Suomen Messupromoottorit Oy:n koko osakekannan. Myyjinä toimivat Reijo Alakoski ja Helena Nyman. Suomen Messupromoottorit on messujärjestäjä, joka järjestää Rakenna-Sisusta-Asu ja Seniormessuja 12 kaupungissa.

Messuja on järjestetty vuodesta 2000 alkaen, ja messukävijöiden kokonaismäärä on ylittänyt miljoonan kävijän rajan. Messupromoottorien toiminta jatkuu entisellään, ja myyjät jatkavat yrityksen palveluksessa.

Sanoma-konserniin kuuluva Oikotie Asunnot Oy ostaa liiketoimintakaupalla LKI-Asiantuntijapalvelut Oy:n liiketoiminnan. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu Suomen johtava kiinteistönvälitysjärjestelmä PDX+ ja PDX Construction, uudiskohteiden asuntomyynnin ja -markkinoinnin työkalu rakennusliikkeille.

PDX+ on tiedotteen mukaan kattava ja helppo järjestelmä toimeksiantojen, asiakastietojen ja markkinoinnin hallintaan. Palvelun avulla kiinteistönvälittäjät ja rakennusliikkeet voivat digitalisoida aikaa vieviä työvaiheita ja keskittyä palvelemaan asiakkaita. Järjestelmää käyttää yli 220 yritystä, 250 toimistoa ja yli 1800 käyttäjää. Kaupan mukana LKI-Asiantuntijapalvelut Oy:n työntekijät siirtyvät Oikotien palvelukseen.

Alma Median tytäryhtiö Alma Mediapartners Oy hankki heinäkuussa omistukseensa 25 prosenttia muuttopalveluiden kilpailutuksia tarjoavasta Muuttomaailma Oy:stä. Yhtiö kehittää täyden palvelun kilpailutamuuttopalvelu.fi -markkinapaikkaa, jossa asunnonvaihtaja voi helposti suunnitella muuttonsa, kilpailuttaa palvelutarjoajat sekä vertailla ja valita itselleen sopivimman muuttofirman.

Kilpailutamuuttopalvelu.fi -sivusto on perustettu vuonna 2015. Viimeisen kahden vuoden aikana sen kautta on välitetty jo yli 10 000 tarjouspyyntöä. Palveluun on rekisteröitynyt 150 muuttofirmaa eli noin kolmannes Suomen kaikista muuttofirmoista. Muuttoja Suomessa arvioidaan tehtävän vuosittain noin 900 000.

Share: