Mediatalo painaa sanomalehtensä hiilineutraalisti

17.12.2020 13:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut
PunaMusta pystyy valmistamaan hiilineutraalit painotuotteet käyntikorteista laajalevikkisiin lehtiin. Kuva: PunaMusta.

Mediatalo PunaMusta Media painaa ensi vuoden alusta kaikki kustantamansa sanomalehdet hiilineutraalisti. Lehdet painetaan omassa PunaMusta-painotalossa, joka tarjoaa vuoden alusta kaikki mainospainotuotteet ja viestinnän materiaalit 100-prosenttisesti hiilineutraalina kaikille asiakkailleen.

PunaMusta Media Oyj on tiettävästi Suomen ensimmäinen mediatalo, joka painaa kaikki kustantamansa sanomalehdet hiilineutraalisti. Konsernin medialiiketoiminnan kustantamat lehdet ovat Karjalainen, kuusi paikallislehteä ja kaupunkilehti Heili.

– Siirtyminen lehtiemme hiilineutraaliin painamiseen oli helppo päätös ja luonnollinen askel, sillä ympäristövastuu on yksi konsernimme keskeisistä arvoista. Haluamme olla medioidemme kautta suunnannäyttäjä Pohjois-Karjalassa ja kannustaa sidosryhmiämme, niin kuluttajia kuin yrityksiäkin, vastuullisiin valintoihin, kertoo medialiiketoiminnan johtaja ja Sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa.

PunaMusta on ilmeisesti Suomen ainoa painotalo, jonka tarjonta kattaa 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet käyntikorteista laajalevikkisiin lehtiin.

– Olemme tehneet paljon työtä toimintamme hiilijalanjäljen minimoimiseksi, ja se mahdollistaa pienpainotuotteiden tarjoamisen kaikille asiakkaillemme täysin hiilineutraalisti. Kompensoinnin määrä on niin vähäinen, että on turhaa jättää valintaa asiakkaalle. Teemme tämän vastuullisuusvalinnan asiakkaidemme puolesta, kertoo konsernin näkyvyys- ja painoliiketoiminnasta vastaava johtaja, PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan.

Pienpainotuotteilla tarkoitetaan mainospainotuotteita ja viestinnän materiaaleja, kuten käyntikortteja, esitteitä, julisteita, alle 3 000 kappaleen painosmääräisiä lehtiä, kirjoja ja luetteloita sekä vuosikertomuksia ja vastuullisuusraportteja

Hiilineutraalisti painetaan lisää aikakauslehtiäkin

Myös lehtien hiilineutraali painaminen on mahdollista PunaMustassa jo nyt, ja mahdollisuuteen onkin tarttunut moni kustantaja. Hiilineutraalisti painettuja lehtiä ovat mm. Talouselämä, Uusiouutiset ja Riffi, samoin kuin useat järjestö- ja asiakaslehdet sekä katalogit. Näiden osalta valinta hiilineutraalisti painamisesta pysyy toistaiseksi asiakkaalla, joka myös maksaa kompensoinnin kustannuksen. Tuotteesta riippuen kustannus on 0,5–2 % painotuotteen hinnasta.

– Olemme vastuullisuuden edelläkävijä alallamme ja aktiivinen ympäristöasioiden edistäjä arvoketjussamme. Aiomme tarjota myös suurivolyymiset lehdet hiilineutraaleina viimeistään vuonna 2022 kaikille asiakkaillemme, Avellan lupaa.

Paperin valmistus on suurin hiilidioksidipäästöjä aiheuttava osa PunaMustan arvoketjua. Yhtiön pyrkimyksenä onkin vakuuttaa myös paperinvalmistajat hiilidioksidipäästöjen minimoinnin tarpeellisuudesta, esimerkiksi hiilineutraalia paperia tarjoamalla. Tämä hyödyttäisi koko alaa.

Share: