Medialukutaitoa Koululehtikoneen avulla

27.1.2017 07:47Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Koululehtikone avautuu verkossa 2.5.2017.

Aikakausmedia esittelee uudistuneen Koululehtikoneen ensimmäistä kertaa yleisölle Educa-messuilla 27. – 28.1.2017. Koululehtikone on medialukutaitoa opettava työkalu, jolla tehdään omia verkkolehtiä.

Kyseessä on monipuolinen ja maksuton pedagoginen julkaisualusta muun muassa juttutyyppien, kuvankäytön, tekijänoikeuksien ja graafisen suunnittelun oppimiseen.

Koululehtikone on kehitetty opettajilta saatujen toiveiden pohjalta. Toteutuksesta on tehty selkeä, ja se soveltuu kaikille luokka-asteille siitä alkaen, kun luku- ja kirjoitustaito ovat hallussa.

Koululehtikoneen avulla verkkolehden tekeminen on jaettu pienempiin osiin. Kaikki alkaa juttutyypin valinnasta, jonka jälkeen oppilaat suunnittelevat sisältöä, otsikointia, kuvien käyttöä ja taittoa. Lehden tekemisessä on mahdollista hyödyntää myös Aikakausmedian suosittua Sarjiskonetta. Kokonaisuuteen on lisäksi tulossa mainonnan lukutaitoa opettava osio.

– Kun oppilaat tekevät Koululehtikoneella oman lehden, prosessi opettaa tekijänoikeuksia, lehden tekemisen eri vaiheita ja jopa mainonnan lukutaitoa. Koko oppimisen kaari on huomioitu. Kyse ei ole vain kivasta sovelluksesta, vaan opetuksen kannalta erinomaisesta työkalusta, toteaa Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Maija Puska.

Valmis Koululehtikone on kaikkien koulujen vapaasti käytettävissä 2.5.2017 alkaen osoitteessa www.koululehtikone.fi

Share: