Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Medialautanen oikoo virheellisiä käsityksiä ruuasta

3.2.2023 11:15Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Medialautaselta voi poimia omat aineistot eskarista yläkouluun, mutta materiaalia voi hyödyntää myös pienempien lasten kanssa. Kuvituskuva: Aikakausmedia/Jenni Saarenkylä.

Aikakausmedian uusi oppimateriaali yhdistää media- ja ruokakasvatuksen. Medialautanen pureutuu ruokajournalismiin ja -mainontaan hyvinvoinnin, nautinnon ja ekologisuuden näkökulmista. Oppimateriaalin avulla voidaan oikoa vinksahtanutta ruokapuhetta, jota löytyy medioista runsaasti.

Aikakausmedian uusi digitaalinen oppimateriaali yhdistää media- ja ruokakasvatuksen. Medialautanen pureutuu ruokajournalismiin ja -mainontaan hyvinvoinnin, nautinnon ja ekologisuuden näkökulmista.

Ruoka on suosittu teema aikakauslehdissä, kuten muussakin mediassa. Pelkästään ruokaan keskittyvien lehtien lisäksi moni aikakausmedia jakaa reseptejä, julkaisee ruokaliitteitä ja tarkastelee ruokaa ja ruuantuotantoa eri näkökulmista. Merkittäväksi teemaksi nautinnon ja hyvinvoinnin rinnalle on noussut ekologisuus, ja ruuan ja pakkausten ympäristövaikutukset näkyvät myös mainonnassa.

Medialautasen tavoitteena on paitsi tutustuttaa aikakausmedioiden monipuoliseen ruokasisältöön myös edistää terveen ruokasuhteen kehittymistä, kouluruokamyönteisyyttä sekä ruuan ympäristövaikutusten ymmärtämistä.

– Ruoka puhuttaa, ja samalla siitä liikkuu valtavasti ristiriitaista ja virheellistäkin tietoa. Somen lisäksi vinksahtanutta ruokapuhetta välittävät myös aikuiset, toteaa Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen.

Share: