Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Mediakasvatusta kaveritaitopelillä

11.10.2021 09:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Pelissä on 24 korttia, joiden toisella puolella on kuvia, toisella tehtäviä. Kuva: Aikakausmedia.

Aikakausmedian mediakasvatusmateriaaleista tuttujen Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen seikkailut jatkuvat nyt korttipelissä, joka keskittyy kaveritaitoihin. Uutta peliä on tilattu jo yli 600 päiväkotiin ja perhepäivähoidon toimipisteeseen.

– Tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeä osa mediakasvatusta, sillä media herättää suuria tunteita ja kaikki viestintä on vuorovaikutusta, toteaa Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen.

Pelin tavoitteena on rohkaista mielipiteen ilmaisuun ja luovuuteen, kehittää sanallista ilmaisua ja keskustelutaitoja, vahvistaa itsetuntoa, kaveritaitoja ja ryhmähenkeä, opettaa toisten huomioimista ja kunnioittamista sekä ennaltaehkäistä kiusaamista.

Tunne- ja vuorovaikutustaitoihin liittyvälle materiaalille on paljon kysyntää. Uutta peliä on tilattu jo yli 600 päiväkotiin ja perhepäivähoidon toimipisteeseen. Aiemmat Lyytin ja Sepon materiaalisarjan osat ovat käytössä jo yli tuhannessa varhaiskasvatuksen toimipisteessä.

Lyytin ja Sepon kaverikortit on osa Aikakausmedian mediakasvatusmateriaalia, joka on suunnattu varhaiskasvatukseen. Sarjaan kuuluu printtilehden tekemiseen tarkoitettu Lasten lehtikone -ohjelma, mediakasvatustuokioita sisältävä Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen harjoituslehtinen, Lehtimetsäläinen-satukirja sekä kaksi laulua. Kaikki Aikakausmedian materiaalit ovat maksuttomia.

Kaveritaito-korttipeli on maksuton varhaiskasvattajille. Kuva: Aikakausmedia.
Share: