Media-ala odottaa digiveron alentamista

29.5.2015 08:04Uutiset » Tuotteet ja palvelut

Media-alalle uuden hallituksen ohjelman positiivisin asia on, että Suomi ryhtyy vaikuttamaan EU:ssa, jotta arvonlisäverodirektiivi mahdollistaisi alennetun verokannan soveltamisen myös digitaalisiin sisältöihin. Hallituksen toimenpidesuunnitelmaan media-ala toivoo muun muassa mainonnan rajoitusten purkamista ja kustantajien tekijänoikeusaseman vahvistamista.

– Alemman verokannan puoltaminen on merkittävä uusi linjaus, joka toteutuessaan helpottaa kotimaisen median digitaalisen tulevaisuuden rakentamista ja kykyä työllistää, toteaa Viestinnän Keskusliiton vt. toimitusjohtaja Jukka Holmberg.

Juha Sipilän kolmen puolueen hallituksen ohjelmassa sanoma- ja aikakauslehtien tilausten ja kirjojen vero pysyy 10 prosentissa. Irtonumeromyynnistä, digilehdistä, e-kirjoista ja muusta digimediasta maksetaan tällä hetkellä 24 prosentin vero. Viestinnän Keskusliiton mielestä myös lehtien irtonumeromyynnin arvonlisävero on laskettava samalle tasolle tilausten kanssa. Tämä on yleinen ratkaisu muissa EU-maissa.

Share: