Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Materiaalien hintojen nousu jatkuu kiivaana

14.12.2021 08:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Esimerkiksi seinätulosteiden hinnat ovat kovassa nousussa. Kuva: Ahlstrom-Munksjo.

Painamisen ja tulostamisen materiaalien hintojen poikkeuksellinen nousu jatkuu, ja osoittaa jopa kiihtymisen merkkejä. Seri-Deco on ilmoittanut kahdessa erässä tapahtuvista korotuksista tammi-helmikuussa. Paperitukkurit nostavat jälleen painopapereiden hintoja tammikuussa.

Seri-Deco kertoo joutuvansa täysin poikkeuksellisen tilanteen myötä jälleen kerran korottamaan myyntihintojaan. Korotukset tapahtuvat alkuvuodesta 2022 kahdessa erässä, tammikuun ja helmikuun alussa. Tammikuussa 3.1. useiden tuotteiden hinnat nousevat ja nousut ovat 4–14 %. Helmikuun alusta 3M tuotteet kallistuvat 2–7 % ja Avery Dennison tuotteet 6 %.

Antalis ilmoitti useiden painopaperien ja kuorien hintojen nostosta marraskuun alusta. Korotukset olivat 8–12 %. Pyroll Paperitukku nostaa hintojaan 3.1.tuoteryhmästä riippuen 12–25 %.

Papyrus Finland nostaa myös hintojaan 3.1. tuoteryhmästä riippuen 12–20 %. Lisäksi kuljetus- ja logistiikkakustannusten nousu pakottaa yrityksen korottamaan varastotilauksissa käytössä olevan logistiikkalisän 2,8 %:iin. Lisä otetaan käyttöön myös suoriin tehdastilauksiin.

Array
Share: