Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Markkinointimateriaalien verkkokaupat kehittyvät

7.12.2022 11:00Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Grano tarjoaa verkossa useita painotuotteiden tilauskanavia. Kuva: Grano.

Verkkopalveluista on tullut yhä tärkeämpi kanava markkinoinnin aineistojen tuottajille, ja palveluja kehitetään entistä kattavimmiksi. Grano lakkauttaa vanhat tilausjärjestelmänsä ja tarjoaa nämä palvelut jatkossa MyGrano-palvelun kautta.

Kertatilauksiin soveltuvaan Grano Shop -verkkokauppaan on tullut suunnittelutyökalu omien painoaineistojen suunnitteluun.

Uudistusten myötä Granon MultiWeb-palvelu päättyy 31.12.2022. Asiakkaat siirretään My Granoon, joka on yritykselle räätälöity tilauskanava. Se on yrityksen tarpeisiin mukautuva verkkopalvelu markkinointimateriaalien tilaamiseen, hallintaan, muokkaamiseen ja jakeluun. Kanavan voi muuttaa yritysilmeen mukaiseksi. Palveluun kuuluvat koulutus ja pääkäyttäjän tuki.

Painotuotteiden verkkokaupoissa tarjotaan myös yhä enemmän suunnittelutyökaluja, joilla voi suunnitella esim. mainosmateriaaleja. Tämä alentaa materiaalien tuottamisen kynnystä pienille yrityksille ja satunnaisesti painotuotteita käyttäville asiakkaille. Grano kertoo, että Grano Shopin työkalulla voi valita esim. kortin tai julisteen pohjan, stailata sitä ja lähettää suoraan painoon.

Kaikilla suurimmilla painotuotteiden tekijöillä on verkkopalvelunsa. Hansaprintillä on asiakkaille markkinointimateriaalien verkkokauppa HansaWeb ja kirjatuotteiden tilauskanava Hansabook.

PunaMustalla on brändiportaali SmartHub, joka tarjoaa välineet muun muassa asiakkaiden markkinointimateriaalien hallintaan ja muokkaamiseen sekä digitaaliseen julkaisemiseen. Lukusali 24/7 -palvelu tarjoaa puolestaan helpon tavan julkaista ja lukea digitaalisia julkaisuja. Asiakas voi julkaista esimerkiksi asiakas- tai järjestölehdet sekä mainoskatalogit digitaalisessa muodossa joko kaikille avoimina tai tilaajille rajattuina.

Myös pienemmillä alan yrityksillä on usein oma verkkokauppa, joko omille asiakkaille tai kaikille avoin. Alan pioneereja on ollut Painonet, jonka nyt kuuluu Mailhouse-yritysryhmään. Painonet tarjoaa VIPnet-tilauskanavaa yritysasiakkaille. Esimerkiksi käyntikortit, flyerit, käyttöohjeet tai vastaavat materiaalit ovat muokattavissa ja tilattavissa sieltä yksittäisinä kappaleina tai suurina määrinä.

Täysin avoimesta painotuotteiden verkkokaupasta on hyvä esimerkki Boforin Ipress. Sen kautta voi valita painotuotteen, tarkistaa hinnan, ladata aineiston ja tehdä tilauksen. Painotuotteet luvataan toimittaa muutaman päivän sisällä.

Reino Lantto

Array
Share: