Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Maria Sann voitti Rudolf Koivu 2021 -kuvituspalkinnon

25.10.2021 09:37Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Maria Sann työskentelee kuvittajana ja graafisena suunnittelijana Helsingissä. Kuva: Grafia.

Lasten- ja nuortenkirjakuvituksen Rudolf Koivu 2021 -palkinnon voitti kuvittaja Maria Sann kuvituksistaan Bokstavsvärldar-kirjaan. Bokstavsvärldar on Henrika Anderssonin kirjoittama ja Förlagetin kustantama. Palkinto on 10 000 euroa ja sen jakaa Grafia ry joka toinen vuosi.

Maria Sann (s. 1982 Moskova) on valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi. Hän asuu ja työskentelee kuvittajana ja graafisena suunnittelijana Helsingissä. Bokstavsvärldar on Sannin toinen varsinainen lastenkirjakuvitus tähän mennessä. Hänen kuvituksissaan leikkisät ja pehmeät muodot yhdistyvät voimakkaisiin väriasetelmiin.

Rudolf Koivu -kilpailuun osallistui kaikkiaan 133 teosta, jotka ovat ilmestyneet viimeisen parin vuoden aikana. Glasshouse Helsingissä on esillä 28.10. saakka palkinnon voittajateoksen lisäksi yhdeksän tuomariston kunniamaininnan saanutta teosta, joista yksi on erikoiskunniamaininta.

Maria Sannin kuvituksessa Bokstavsvärldar-kirjaan tyylillä ei ole tuomariston mukaan rajoja. Eri tekniikoilla toteutetut kirjaimet ovat mielikuvituksellista ilonpitoa, jossa lapsen katse on läsnä – ja tekijällä siis yhä tallessa. Teoksen tunnelma on raikas ja leikkisä. Kuva: Grafia.
Array
Share: