Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Marabu valmistaa värejä hiilineutraalisti

9.8.2021 17:40Uutiset » Tuotteet ja palvelut
Marabu on kehittänyt yhdessä painokonevalmistaja Koenig & Bauerin kanssa uuden innovatiivisen ratkaisun digitaaliseen painamiseen lasille. Kuva: Marabu.

Väritehdas Marabu tarjoaa yhtenä alan ensimmäisistä yrityksistä värinsä hiilineutraaleina. Yrityksen kaksi tehdasta Saksassa ovat heinäkuun alusta tuottaneet sekä painovärit että luovat värit hiilineutraalisti. Muutos toteutettiin yhteistyössä Climate Partner -yrityksen kanssa.

Marabu tuottaa seripainovärejä, digipainovärejä, pad-painovärejä ja värejä luoville aloille. Yritys on jo aiemmin siirtynyt mm. käyttämään vihreää sähköä, ja Green Deal -suunnitelman mukaisesti päästöjä vähennetään edelleen eri keinoilla. Jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan kansainvälisesti sertifioidulla vähennyskonseptilla.

Japanilaisyritys osti Marabun

Japanilainen seripainovärien valmistaja Teikoku Ink on ostanut kaikki Marabun osakkeet toukokuussa. Tiedotteen mukaan molemmat yritykset säilyttävät nykyisen rakenteensa sekä pääkonttorin, brändit ja toimipisteet. Seuraavina vuosina yritysryhmä kehittää yhteisen strategian uusien mahdollisuuksien tarjoamiseksi brändeille ja markkinoille.

Teikoku Ink on perinteinen perheomisteinen yritys ja markkinajohtaja seripainovärien teollisilla markkinoilla Aasiassa. Yritysoston ansiosta ryhmällä on nyt tuotantolaitokset Japanissa, Kiinassa, Saksassa, USA:ssa ja Etelä-Amerikassa. Kansainvälisille asiakkaille pystytään näin tarjoamaan uusia mahdollisuuksia ja lisää turvallisuutta.

Array
Share: